AKP'li belediyelerde 'geçici işçiye kadro' isyanı çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin, kamudaki geçici işçileri kadroya alma kararı AKP'de isyan çıkardı. "Bize adam almayın dediniz, almadık, ama alanları şimdi kadroya geçiriyorsunuz" diye isyan bayrağı çeken AKP'li belediye başkanları Ankara'nın yolunu tuttu.

148 bini belediyelerden toplam 207 bin geçici işçiyi kadroya almaya hazırlanan hükümet, DTP'liler başta olmak üzere geçici işçi kadrolarını şişiren muhalif belediyelere karşı da önlem alıyor. Geçici işçileri kadroya geçirip kamuda "geçici işçi" statüsünü tümüyle kaldırmayı planlayan hükümetin bu konudaki çalışması kendi partisinden de tepkiyle karşılaştı.

GÜNAHIMIZ NEYDİ: Ankara'nın yolunu tutan AKP'li başkanlar, yakaladıkları bakan, parti yöneticisi ve milletvekiline, şu tepkiyi dile getirdi: "Bize 'işe gereksiz adam almayın, varsa da çıkarın' dediniz, biz de işe adam almadığımız gibi fazlalıkları da çıkardık. Bizden başka herkes kadrolarını geçici işçiyle doldurdu. Şimdi siz onları da kadroya alıyorsunuz. O zaman bizi ne günahımız vardı?"

MUHALİF BELEDİYELER: Başkanların bu isyanı parti yönetiminde de yankı bulunca, harekete geçen hükümet de, özellikle bu konuda eleştiri oklarının yöneltildiği DTP'liler başta olmak üzere kadrolarını şişiren muhalif belediyelere yönelik önlem alma yoluna gitti. "Bu iş eş-dost kıyağı haline gelmesin" diyen hükümet, SSK priminin de ödenmesi koşuluyla 6 ay ya da 1 yıl çalışıyor olma koşulunun aranması kararını aldı.

YENİ ŞARTLAR ARANACAK: Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Hürriyet'e, bu konuda kendisine de şikayetler geldiğini belirterek, "Bu iş eşi dostu işe yerleştirip sonra da kadroya doldurma vesilesi olmayacak. Üzerinde çalıştığımız tasarıda bu konuda bazı şartlar arayacağız. İşe başlama tarihine bakılacak, SSK'ya prim ödenip ödenmediği araştırılacak" dedi. Başesgioğlu, taslağın önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceği bilgisini de verdi. Hükümetin, kadroya geçirilecek geçici işçilerden masa başı işi yapan yaklaşık 40 binini "sözleşmeli" personel yapma planının da sendikaların tepkisini çektiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber