Bakan Çelik'in aklı hâlâ 1978'de

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimi ideolojik, kısır saplantılara, kavgalara, küçük siyasi hesaplara kurban eden zihniyetin eğitimi katleden zihniyet olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Radikal'in 'Çelik suçluyu buldu' başlığına atıfta bulundu. Çelik, "Türkiye'de 1978'de 203 bin öğretmen vardı ve o dönemin iktidarı 76 bin kişiyi 45 günde öğretmen yaptı. Eğitime vurulan en büyük darbe budur. Çünkü o günün iktidarı, meseleye siyasal olarak, ideolojik gözlükle baktı" dedi.

Çelik dün, Öğretmenler Günü için 'Geleceğimize Yürüyoruz' yürüyüşüyle 81 ilden Ankara'ya gelen Türk Eğitim-Sen heyetiyle görüştü. Sendika Başkanı Şuayip Özcan'ın "Atatürk sonrası dönemlerde, eğitime aynı önemin verildiğini söyleyebilmek mümkün değildir. Geçmiş dönemlerden bugüne sirayet eden en önemli hastalık, eğitimin siyasallaştırılmasıdır" sözlerine şu yanıtı verdi: "Eğitimi ideolojik, kısır saplantılara, kavgalara, küçük siyasi hesaplara kurban eden zihniyet, eğitimi katleden zihniyettir. Bugün (dün) birileri, 'Sayın Bakan suçluyu buldu' demiş. Türkiye'de 1978'de 203 bin öğretmen var ve dönemin iktidarı 76 bin kişiyi belli insanların, belli grupların referansıyla topladı ve 45 günde bunları öğretmen yaptı. Eğitime vurulan en büyük darbelerden biri budur. Bu ülkenin 73 milyon insanını birlik, bütünlük içinde aynı gözle birinci sınıf vatandaş kabul etmeyen zihniyet, bizim ayaklarımızın altındaki zihniyettir. 17'nci Milli Eğitim Şûrası'nda alınan kararlar, hem eğitim çalışanları hem öğrencilerin yüzde 100 lehinedir."

Çelik, mesleki teknik eğitimde bu yıl 200 bin kişilik artış olduğunu, bu rakama imam-hatip lisesi öğrencilerinin dahil olmadığını belirtti. Teknik eğitim fakültelerinde kan kaybı yaşandığını dile getiren Çelik, "Öğrenciler ne teknisyen ne öğretmen olabiliyor. YÖK buna ivedilikle çözüm bulmalı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber