Prof. Yayla hastaneye kaldırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 09:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

"Kemalizmin ilerlemeden çok gerilemeye tekabül ettiği" yönündeki sözleri nedeniyle büyük tepki toplayan ve ders vermekten uzaklaştırılan Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla, dün akşam rahatsızlanarak Dışkapı Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kan tahlili yapılan Yayla, kısa bir süre hastanede kaldıktan sonra dinlenmek üzere evine gönderildi. Yayla'nın kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ileri sürüldü.

Yayla, AKP'nin İzmir'de düzenlediği panelde, Kemalizmin ilerlemeden çok gerilemeye tekabül ettiğini belirterek, AB sürecinde Türkiye'ye, "İleride artık bizlere 'Neden her yerde bu adamın (Atatürk) heykelleri, fotoğrafları var' diye soracaklar. Üstünü örtemezsiniz" demişti. Atatürk'ün Türkiye'yi Ortaçağ karanlığından kurtardığı görüşünün doğru olmadığını savunan Yayla, "Cumhuriyet dönemi soyut bir öznedir. Soyut özneyi yüceltmek anlamsız. 1925 - 1945 ile 1950 sonrasını aynı değerlendiremezsiniz. Bu dönemler birbirinin panzehiridir. Kemalizm medeniyeti çözücü bir süreçtir" diye konuşmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber