Toplum Destekli Polis'e tam not

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da oluşturulan ve Avrupa Birliği'nce finanse edilen Toplum Destekli Polislik (TDP) Bürosu'nun çalışmalarını inceleyen İspanyol polis müdürleri Türk Polisi'ne tam not verdi.

TDP Büro Amirliği'nce, Toros Mahallesi'ndeki halkın da katıldığı huzur toplantısı düzenlendi. Huzur toplantısına AB'nin proje temsilcisi İspanyol Polis Müdürleri Viktor Saavedra Trigo ile German Castinera Rodriguez de konuşmacı olarak katıldı. Niğdeevi'ndeki toplantıya katılan Toros Mahallesi sakinleri, proje sayesinde kafalarındaki alışıla gelmiş sert, katı tutum sergileyen polis imajının kırıldığını ifade etti. Duygularını dile getiren bir özel dershane sahibi, ?Kapımıza ilk geldiklerinde onlara karşı son derece temkinli davranmıştım. Ama, benim polisim güleryüzü ve sıcaklığı ile bana her konuda yardımcı olabacağı izlenimini verdi. Ben her sorunumu, karşılaştığım her problemi polisimle paylaşmaya başladım. Huzurlarınızda polislerimize teşekkür ediyorum? açıklamasını yaptı.

Aynı kişi, son yıllarda kapkaç olaylarında büyük artış yaşandığını belirterek İspanyol polis müdürlerine, ?Sizde de böyle olaylar yaşandı mı? Yaşandıysa nasıl çözdünüz? Bizde sürüklenerek hayatını kaybedenler bile oldu? diye sordu. Soruya, ?Biz de ülkemizde bu tip sorunlar yaşadık, zamanla aştık, siz de aşacaksınız. Ama, ?benim polisim' demeniz bile bu sorunun aşılmasında önemli bir adımın atıldığını ortaya koymakta? yanıtını veren Viktor Saavedra Trigo, polis ile halkın ortak çalışmasına bağlı olduğunu söyledi.

Toplantıya katılanların değerlendirmelerini dikkatle izleyen AB Proje temsilcileri, Türkiye'de pilot olarak seçilen 10 ilden Adana'yı çok başarılı bulduklarını ifade ederek, ?Bizim ülkemizde karşılaştığımız sorunların bir çoğu sizin ülkenizde de yaşanıyor ve yaşanacak. Bizim atlattığımız gibi siz de polisinizle el birliği içinde hareket ederek suçla mücadelede başarılı olacaksınız? dedi. Adana Toplum Destekli Polis Bürosu'nun çalışmalarını inceleyen heyet, Türkiye'nin AB'ye alınmasında önemli adım olarak görülen suçla mücadele konularındaki çalışmalarına tanık olduğu polis teşkilatına tam not verdi.

17 ay önce kurulan Toplum Destekli Polislik Bürosu, Adana'da suç oranlarının en yüksek olduğu bölgelerde vatandaşlarla bire bir görüşerek halkın polisle ilişkilerde daha aktif rol almasını sağlamak amacıyla çalışma yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber