İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Arazilerinin üzerinden geçen yolu zincirle kapattı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir kişiye ait arazinin içinden geçen 15 yıllık yol, mahkeme kararının ardından mülk sahiplerince zincirle kapatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2016 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arazilerinin üzerinden geçen yolu zincirle kapattı

Bitez Mahallesi Şah Caddesi'nde, 1975-1980 yıllarında Bodrum Belediye Başkanlığı yapan Hasan Reşat Öncü'nün eşi Ayten Öncü'ye ait arazi, yaklaşık 15 yıl önce dönemin Bitez Belediyesi tarafından yol olarak düzenlendi. Arazi sahipleri duruma itiraz ederek, belediyeye karşı dava açtı.

Bodrum 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan "kamulaştırma" davası, geçtiğimiz yıl mülk sahiplerinin lehine sonuçlandı. Mülk sahipleri öğle saatlerinde özellikle yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak kullandığı yolu polis nezaretinde zincirle trafiğe kapattı.

Mülk sahibi Ayten Öncü'nün avukatı Pınar Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, arazinin 15 yıldır yol olarak kullanıldığını söyledi. Alanın yaklaşık 610 metrekare olduğunu belirten Mutlu, "Dava 2015 yılında sonuçlandı. Ancak biz belediyenin ne yapacağını gözlemlemek için bir süre daha bekledik. Ancak belediyeden bir kıpırdanma olmadığı için, mülk sahipleri bu şekilde çalışma yapılmasını istedi." dedi.

Yol kapatma kararının müvekkili tarafından uygulandığını ifade eden Mutlu, "Mahkeme kararını uygulamak zorunda kaldık. Bu yolun kullanılıp kullanılmayacağını zaman gösterecek." diye konuştu.

Mülk sahibinin kızı mimar Zehra Öncü ise yolun babası Hasan Reşat Öncü'nün kanser tedavisi gördüğü dönemde yapıldığını ifade etti.

Bölgedeki bazı vatandaşlar, yolun kapatılmasını şaşkın bakışlarla izledi.

Ali Ballı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber