112 Hızır Acil Servis daha da hızlandırılacak

Haber Giriş : 05 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, acil sağlık yardımında büyük başarı sağlayan ?112 Hızır Acil Servisi''ni daha da hızlandıracaklarını bildirdi.

Ünüvar, Hatay Valisi Abdulkadir Sarı'yı ziyareti sırasındaki konuşmasında, 112 Hızır Acil Servis ambulanslarının bir merkeze toplanacağını ve yönlendirileceğini söyledi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılan yönetmelik değişikliğinin yakında hayata geçeceğini belirten Ünüvar, ?Personelin daha kısa sürede daha uzak mesafeye ulaşması sağlanacaktır. Hastanelerimizde yaşanan personel eksikliği sıkıntısının çözümü için çalışmalarımız devam ediyor.'' dedi.

Vali Abdulkadir Sarı da, koruyucu hekimlik hizmetlerine önem verilmesi gerektiğini belirterek, ?Elbette, hasta olan insanın tedavisi en uygun şartlarda, uygun zamanda ve süratle yapılmalıdır. Ancak, hastalık oluşmadan korunmanın yollarını aramalıyız.'' diye konuştu. Sarı, yataklı tedavi kurumlarının tam faal hale getirilmesi gerektiğine de dikkati çekerek, şunları söyledi: ?Hatay il merkezi ve beldelerinin iç içe olmaları nedeniyle, Antakya Devlet Hastanesi, geniş bir hasta potansiyeline hizmet veriyor.''

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber