İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Geçici işçilerin maliyeti 648 değil, 20 milyon YTL'

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Kasım 2006 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, geçici işçilerin kadroya geçirilmesinin ek maliyetinin yaklaşık 20 milyon YTL olduğunu söyledi

Arslan, "Geçici işçilerinin tamamının kadroya geçirilmesi halinde doğacak ek maliyetin abartıldığı gibi 648 milyon YTL değil 20 milyon LTL civarındadır" dedi.

Hizmet-İş Sendikası (Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası) Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendika olarak geçici işçilerin kadro verilmesine ilişkin yaptıkları araştırma raporu hakkında bilgi verdi. Raporu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne AKP yetkililerine ulaştırdıkların belirten Arslan, sendikalarına üye 113 bin 544 işçiden 35 bininin geçici işçi statüsünde 624 belediye ve bağlı kuruluşlarda çalıştığını ve tamamının Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında olduğunu hatırlattı. Arslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Kronikleşen bu sorunun çözümünü engellemek isteyenler abartılı rakamlar ortaya atmaktadır. Geçici işçiler sorununun çözümünden rahatsız olanlar bu çevreler, geçici işçiler bakımından 648 milyon YTL ve mahalli idarelerdeki geçici işçiler bakımından 326 milyon YTL gibi abartılı ve hayali rakamları gündeme getirerek, geçici işçilerin kadro sorununun çözülmesi çabalarını engellemek isteyenlerdir. Sendikamızın yetkili olduğu belediyelerde 12 aydan kısa süreli çalışmalar nedeniyle 2.2 milyon YTL, toplu iş sözleşmelerindeki farklılıklar nedeniyle 4.4 milyon YTL ve toplamda da 6.6 milyon YTL, Genel İşler İşkolu bazında tüm belediyelerde ise, rakamın 20 milyon YTL civarında olacağı ortaya konuldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber