Polisler 300-350 milyon lira lojman tazminatı ödenmesini istiyor

Haber Giriş : 05 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah başkanlığındaki bir heyet, Türk Polis Teşkilatı'nın 159. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Güler, Türk Polis Teşkilatı'nın bundan sonra da özellikle AB'ye uyum sürecine kendisini hazırlamış bir şekilde vatandaşlara güven veren yapısını sürdüreceğini söyledi.

İstanbul'da bir polis okulu daha açılmasını ve teşkilata Üsküdar civarında polisevi kazandırmak istediklerini dile getiren Güler, ''Polislerin sosyal ihtiyaçlarını da karşılamamız lazım. İstanbul polisinin başta lojman sıkıntısı var. Polis eğer evinde, ailesinde huzurlu değilse, verim alınamaz. Dolayısıyla polisimizin sorunlarını çözmemiz gerekir'' diye konuştu.

Muammer Güler, polis meslek yüksekokullarının 2 yıllık sürelerinin branş eğitimi açısından yetersiz kaldığına işaret ederek, bu okullardaki eğitim süresinin 3 ya da 4 yıla çıkartılarak branş eğitiminin okullara kaydırılabileceğini vurguladı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da, valilikle uyumlu birçalışma sergilediklerini dile getirerek, ''Valiliğimizin desteğiyle emniyet teşkilatımızın başaramayacağı bir şey yoktur'' dedi.

Cerrah, İstanbul'da her yıl emekli olan polis sayısının yeni göreve başlayanların sayısının çok üstünde olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

''Her yıl ortalama 1500-2000 polis emekli oluyor. İstanbul'un nüfusu hızla artarken teşkilat sayı olarak zayıflıyor. Bir de çalışanlarımızın maaş sorunu var. Her ay İstanbul'da oturan polisimize 300-350 milyon lira civarında lojman tazminatı ödenmesini istiyoruz. Bu katkı, çalışanlarımızı maddi olarak biraz rahatlatacağı gibi, lojman dışında halkla iç içe oturan polisin suçlu ihbarını alması ve takibi daha kolay olacaktır.''

İstanbul Valisi Muammer Güler, Cerrah'ın lojman tazminatı talebi üzerine, ''Polise ödenen maaşlarda diğer kamu personelindeki gibi bir denge arayışı içinde olunmaması gerekir. Denge, hep polisin lehine olmalıdır. Hangi mesleğin külfet dengesi yüksekse, onu yukarıda tutmaklazım'' dedi.

Celalettin Cerrah başkanlığındaki heyette, İstanbul Polis Teftiş Bölge Başkanı Cemal Aydın, APK Çalışma Merkezi Başkanı Şevket Ayaz, Etiler Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Çömcüoğlu, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Acar, Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Yüksel Çarhacıoğlu, Kemalettin Eröge Polis Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hüseyin Gümüş ile Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Arife Emirler yer aldı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber