4 yılda bir okul müdürü değiştirmek, doğru mu?

Dört yılda bir okul müdürü değiştirmek doğru bir yöntem değil

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Mayıs 2016 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 yılda bir okul müdürü değiştirmek, doğru mu?

Yönetici görevlendirme sürecinde önemli bir aşama geçildi. Münhal ilan edilen kurumlara müdür olmak isteyenler, mülakata girmek için başvurularını yaptı. Münhal kadroların üç katı kadar müdür adayı mülakata girecek.

Ancak, birinci dört yılını tamamlayanlara sadece ilave 8 puan verildi. Oysaki bu müdürlere isteğe bağlı olarak aynı okulda iinci bir dört yıl çalışma hakkı daha verilmeliydi.

Eğitim Bir Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Erol Ermiş yaptığı açıklamada şunları söyledi

"Okul müdürlerinin teknik olarak dört yılda bir başka bir okula görevlendirilmesi, okul müdürünün verimini kesinlikle düşürecektir. Bir okulda 15 - 20 sene müdürlük yapmak, yönetim bilimi açısından ne kadar sakıncalı ise dört yılda bir göçebe durumuna düşmek de bir o kadar sakıncalıdır. Bir iki uygulamadan sonra kanımca bu yanlıştan dönülecektir.

İkinci önemli yanlış da şudur: Bu sistemle dört yıl müdürlük yapan bir yöneticinin mülakata girememe olasılığı vardır. Zira ek -1 puanı münhal kadroların üç katına girmeye, yani mülakata girmeye yetmeyebilir. Müdürlükte dört yılını tamamlayan birine üç katına giremediğin için seni mülakata almıyoruz demek, son derece yanlıştır. Bu durumda olan müdürler, ek-1'le üç katına giremeseler de mülakata alınmalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber