İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Komisyon, kavganın ardından devam kararı aldı

Komisyon, yaşanan kavganın ardından çalışmaya devam etme kararı aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2016 20:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Komisyon, kavganın ardından devam kararı aldı

TBMM Anayasa Komisyonu'nda yaşanan kavganın ardından, HDP ve CHP'li üyeler komisyon toplantısının ertelenmesini isterken, yapılan oylamada komisyonun çalışmalara devam etmesi kararı alındı.

TBMM Anayasa Komisyonu, hakkında dosya olan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde yaşanan kavganın ardından, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplandı.

Şentop, daha önceki tekliflerde olduğu gibi bu teklifin de komisyonda görüşüleceğini belirtti.

Komisyonun görevini yapacağını belirten Mustafa Şentop, komisyonun görevini yapması için başta komisyon üyeleri olmak üzere milletvekillerinin ellerinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini kaydetti.

Şentop, "Lütfen hepimiz sinirlerimize hakim olalım. Metin üzerinden isteyen istediği kadar konuşuyor, eleştiri yapabiliyor. Cevap vermek gerekiyorsa herkes söz alıp cevap verebilir. Söz isteyen her arkadaşa söz vermeye gayret göstereceğim ama bu şekilde bir tablonun Parlamento'ya ve komisyonumuza yakışmadığını başta söyleyeyim." ifadesini kullandı.

- "Yaralanmalar yaşandı"

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, gergin bir ortam olduğunu ve bu koşullarda sağlıklı bir tartışma yürütmenin mümkün olmadığını savundu.

Tasvip edilmeyen görüntüler yaşandığını ve yaralananlar olduğunu belirten Beştaş, "Biz parti olarak bugün bu toplantının ertelenmesini öneriyoruz. Sonra karar verelim, başka bir gün bir araya gelelim. Şu anda salon tıklım tıklım, adım atacak yer yok." diye konuştu.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise yaşanan olayların komisyon veya Meclis çalışmalarında kabul edilebilecek bir şey olmadığını vurguladı.

Aklıselimle konuya yaklaşılmasını isteyen Tezcan, "Bu bir inatlaşma meselesi olmaz. Bir anayasa maddesini görüşüyoruz. Doğal olarak burada her milletvekilinin farklı görüşleri var. Gerilim zaman zaman yükselebiliyor ama görüyoruz ki gerilimin yükselmesinin ötesinde yaşanan şeyler var." dedi.

Bülent Tezcan, görüşmelerin bu ruh haliyle devam etmesi durumunda yeni sıkıntıların yaşanabileceğini ifade ederek, toplantının ertelenmesini istedi.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak da perşembe günkü ve bugünkü olayların hiçbirini Gazi Meclis'e yakıştıramadıklarını dile getirerek, "Burda kavgasız sadece düşüncelerimizi birbiri ile çarpıştırarak bir görüşme yürütebilirdik." şeklinde konuştu.

Parsak, çoğunluğun dediğine uyacaklarını belirtti.

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, geçen perşembe günü de benzer olay sonucu toplantının ertelendiğini anımsatarak, bunun komisyonun çalışmasını engellemeye yönelik bir tarz olmaması gerektiğini söyledi.

Öz, ortamın çalışmaya uygun olduğunu ve devam etmek istediklerini dile getirdi.

- "Provokasyonla karşı karşıya kaldık"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise komisyonun çalışıp çalışmaması konusunda kendisinin beyanda bulunmasının uygun olmadığını, bunun komisyonun takdiri olduğunu belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaşananlardan üzgün olduklarını belirterek, "Bize göre absürt olan görüşleri bile burada dinledik, ancak Sayın Bakanın konuşmasının ilk cümlesinde bir provokasyonla karşı karşıya kaldık. Ben bunun bilinçli olduğu görüşündeyim. Meclis'in teamüllerine baktığımız zaman komisyonların kapanması içtüzükte bellidir. Biz AK Parti olarak değerlendirdik ve işimizin başındayız. Komisyonun devam etmesinden yanayız."

Yapılan oylamada, toplantıya devam edilmesi kararı alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber