Plastikçiler Asya pazarına odaklandı

Dünya plastik devlerini buluşturan Chinaplas Fuarı'na Türk firmaları damga vurdu. İKMİB Başkanı Akyüz, "Asya ve Uzakdoğu'da önemli fırsatlar var" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Mayıs 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Plastikçiler Asya pazarına odaklandı

Dünyanın 6, Avrupa'nın ise 2'nci büyük üreticisi konumundaki Türk plastik sektörü, Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen Chinaplas Fuarı'nda ilgi odağı oldu. Çin'deki fırsatları değerlendirmek isteyen Türk firmaları, Asya pazarındaki gelişmeleri de yerinde inceledi. Dünya plastik sektörünün kalbinin attığı fuarda, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ortak milli katılım organizasyonuyla 10, bireysel katılımla 3 olmak üzere toplam 13 firma Uzakdoğu'nun en büyük plastik buluşmasında Türkiye'yi temsil etti.

DEVLERLE TEMAS KURDULAR

Türk firmalarının katılımcılardan büyük ilgi gördüğünü söyleyen İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, "Burası sektör devlerinin buluştuğu bir yer. Fuar boyunca sağlanan ikili temaslardan son derece memnunuz. Organizasyon sayesinde Türk firmaları dünyanın farklı bölgelerinden binlerce ziyaretçi ile iletişim kurma ve sektörü tanıtma fırsatı yakaladı" dedi. Fuarda çeşitli ülkelerden alıcıların bulunduğunu anlatan PAGDER Başkanı Reha Gür ise "Onlarla iş bağlantısı kurma fırsatı yakaladık. İddialı bir sektör olarak dünyanın en büyük fuarlarına katılım göstermemiz gerekiyor" diye konuştu. PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu da "Bu ülkede çok büyük bir yabancı malı hayranlığı var. Çinliler Çin malını sevmiyor. Bu da bizim için bir avantaj. Hem de fiyatlarımız onlardan ucuz. İlgiden memnunuz" dedi. Uzakdoğu'nun plastik mamul ihracatında hak ettiği noktada olmadığını anlatan Akyüz, şunları söyledi: "Firmalarımızın yeni gelişen Asya ve Uzakdoğu'ya odaklanması ihracatımızın artışı ve pazar çeşitliliği bakımından önem taşıyor."

SEKTÖRÜ BULUŞTURUYOR

Chinaplas Fuarı, plastik mamul ve makine, ekipman üreticilerinden hammadde şirketlerine kadar sektörde firmalara ev sahipliği yapıyor. Fuar Guanghzou ve Şanghay'da dönüşümlü olarak düzenleniyor.

THY'NİN DİREKT UÇTUĞU ÜLKELERE YAPTIĞIMIZ İHRACAT ARTIYOR

Fuarların firmalar için sıcak satış noktaları olduğunu anlatan Murat Akyüz, şunları anlattı: "Türkiye'nin plastikte 6 milyar dolar ihracatı 14 milyar dolar da ithalatı var. 20 milyar dolar ihracat yapmamız lazım. 2023'e kadar kimya sektörü olarak hedefimiz 50 milyar dolarlık ihracat. İhracatta en büyük pazarımız Almanya. Son dönemlerde Sahraaltı Afrika, Uzakdoğu ve Güney Amerika pazarları üzerinde duruyoruz. THY'nin yeni noktalara uçuşlarını çok önemsiyorum. THY'nin sefer düzenlediği ülkelere yaptığımız ihracatta kısa sürede ciddi artışlar yaşanıyor."

FERİDE CEM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber