Bakan gibi arayıp oğlunu okula yazdırdı

Haber Giriş : 26 Kasım 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konyalı Menderes K., Selçuk Parsadan'a özendi. Bazen ?Yargıtay üyesi' bazen ?Vali' olarak üst düzey yetkilileri aradı. Bu şekilde oğlunu özel okula kaydettirdi.

Ekonomik düzeyi iyi olmayan Osmaniye Köy İşletmeleri'nde görevli Menderes K. çareyi ?Selçuk Parsadan gibi' davranmakta buldu. İlk kez iki yıl önce Konya polisinin bir organize suç çetesine yönelik operasyonunda gözaltına alınan Menderes K. kendisini Vali gibi tanıtarak sağa sola telefon açmasıyla fişlendi. Bir süre cezaevinde kaldı ama çıktıktan sonra yine yakalandı. Bu kez suçu, sahte araç tescil evrakları düzenleyen şebekeye yardımcı olmaktı. Çete polislerle sıkıntı yaşadığında Emniyet Genel Müdür Yardımcısı sıfatıyla Konya Emniyet Müdürü'ne telefon açan kişi Menderes K. oluyordu. İddialara göre zanlı, Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'yu İçişleri Bakanlığı'na telefon açıp şikayet etmeye kadar götürmüştü işi.

BEKÇİ TAYİNİ

Buna rağmen Emniyet Müdürü Salih Tuzcu çeteye karşı dört ay önce ?Egzos' operasyonu düzenledi. 15 kişinin yakalandığı operasyonda kendisini Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak tanıtan Menderes K. da gözaltına alındı.

Asayiş Şube ekipleri, kısa süre sonra Menderes K'yı bekçi arkadaşına yardımcı olmak isterken yakaladı. Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu'nun adını kullanan zanlı, Konya Karayolları İl Müdürü'nü arayıp bekçi arkadaşının tayini için talimat vermişti. Karayolları Müdürü'nün araştırmasıyla arayan kişinin Cüneyd Zapsu olmadığı ortaya çıkınca durum polise bildirildi. Deneyimli ekipler Menderes K'nın evine operasyon düzenledi. Polis, zanlıyı gözaltına alarak, atamaları yaptırmak için kullandığını tespit ettiği cep telefonu ve sim karta el koydu. Poliste ifadesi tamamlanan Menderes K. Konya Adliyesi'ne sevk edildi ve suçlamaları reddetti. Savcılığın 30 aya kadar hapis öngören ?unvan gaspı' suçundan tutuklanmasını istediği Menderes K.'ya adli kontrol cezası verildi. Delilleri karartmasının sözkonusu olmadığı kararına varılan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlı her gün ikamet ettiği yerdeki polis merkezine imza verecek.

OĞLUNA OKUL

Bu arada Menderes K.'nın oğlunu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in adını kullanarak özel bir okula yerleştirdiği öğrenildi. Okul müdürünü Bakan Çelik'miş gibi arayan zanlının ?Devlet okulundaki başarılı bir öğrenciyi siz okutacaksınız' dediği belirlendi. Hatta Menderes K.'nın daha da ileriye gidip Konya Adliyesi'ndeki davaları için hakimleri aradığı, kendisini Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı'ymış gibi tanıtarak davalarını düşürmeye çalıştığı da öne sürüldü.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber