Dokunulmazlık dosyası 277'ye ulaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclise gelen dokunulmazlık dosyası sayısı 277'ye ulaştı.

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, 29 Kasım Çarşamba günü, 26 milletvekiliyle ilgili hazırlık komisyonu raporunu görüşecek. Mecliste, 144 milletvekili hakkındaki 251 dokunulmazlık dosyasıyla ilgili daha önce ?kovuşturmanın milletvekilliği sıfatının sona ermesine kadar ertelenmesi? kararı vermişti. 26 milletvekiliyle birlikte, Meclise gelen dokunulmazlık dosyası sayısı da 277'ye ulaşmış oldu.

Bu hafta Komisyonda görüşülecekler arasında; ?eşini döverek kasten yaralama suçunu işlediği? iddia edilen AK Parti Konya Milletvekili Halil Ürün hakkındaki dosya da bulunuyor.

?MÜZİSYENLERLE YÜRÜYEN? TİRYAKİ...

Komisyonda görüşülecek ilginç dosyalardan biri de CHP Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki'ye ait... Dosya, Tiryaki'nin, ?Keskin'de düğünlere giderek saz çalmak suretiyle müzisyenlik yapanları toplayıp izinsiz olarak gösteri yapmaya teşvik edip kendisinin de bu şahıslarla birlikte yürüyüşe katılması sonucu izinsiz gösteri ve yürüyüşte bulunması suçunu işlediği? iddiasını içeriyor.

EN ÇOK ?HAKARET? İDDİASI VAR

Komisyondaki dosyaların büyük bölümünü ?hakaret? iddiası içeriyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konuşmak isteyen Kemal Öncel'e hakaret ettiği, CHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Haluk Koç'un Başbakan Erdoğan'a ?kıvırtıyor, kaçıyor? ifadeleri nedeniyle hakaret suçu işlediğine ilişkin dosyalar da Komisyonda görüşülecek.

CHP Tokat Milletvekili Feramus Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Genç Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin, Anavatan Partisi Afyon Milletvekili Reyhan Balandı, AKP Sinop Milletvekili Cahit Can ve CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım hakkındaki dosyalar da ?hakaret? iddiasını içeriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber