Santral memurları hastane yönetimine şikayette bulundu

KAYSERİ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi santral memuru 4 engelli personel, çalışma koşullarının sağlıksız olduğu gerekçesiyle hastane yönetimine şikayette bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mayıs 2016 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Santral memurları hastane yönetimine şikayette bulundu

Hastane yönetimine şikayette bulunan personel, havalandırması olmayan bir odada günde 8 saat aralıksız çalıştırıldıklarını, olumsuz koşullarının düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Havalandırması olmayan, tuvalet ve çamaşır suyu kokan bir santral odasında çalıştıklarını ifade eden engelliler, sık sık hastalandıklarını anlatırken, avukat Abdurrahman Taşçı ile birlikte haklarını aradıklarını söyledi.

Avukat Abdurrahman Taşçı, şikayetlerini yaptıklarını ve 60 gün içerisinde yönetimin düzenleme yapmaması halinde konuyu Kayseri İdare Mahkemesi'ne taşıyacaklarını ifade etti. Taşçı, "Bir müvekkilim geçirdiği ciddi kalp rahatsızlıkları nedeniyle 100 bin TL manevi, 900 TL maddi olmak üzere toplam 100 bin 900 TL, diğer engelli ayrımcılığına ve mobbinge maruz kalan 3 müvekkilim için de 15'şer bin TL manevi tazminat talep etti" dedi. Taşçı, şöyle konuştu:

"Santral odası, içerisindeki tuvalet ile birlikte yaklaşık 12 metrekare. Havalandırma sistemi olmadığı gibi açık havaya açılan penceresi de mevcut değil. Bunun yanında santral odasının tek penceresi, kurumda bulunan 'Anne Oteline açılmakta olup pencerenin hemen yanında otelin tuvaleti ve çamaşır odası bulunuyor. Bu nedenle santral odasına devamlı çamaşır suyu ve tuvalet kokusu geliyor. Pencere kapatıldığı zaman da oda aşırı derecede sıcak ve havasız oluyor. Müvekkillerim, bu odada aralıksız günde 8 saat çalışıyor, hatta yemek ve tuvalet ihtiyaçlarını dahi oda içerisinde karşılıyorlar. Santral odasında bulunan tuvaletin de havalandırması yok. Havalandırma amacı ile açılmış olan delik de betonla kapatılmış."

'MÜFETTİŞ DE ENGELLİ PERSONELİ HAKLI BULMUŞ'

Bu konuda engelli personelin Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne 24 Şubat 2015 tarihinde başvuruda bulunduğunu da anlatan Taşçı, bu başvurunun ardından kurumdan müfettiş görevlendirildiği ve müfettişin de hastanedeki santral odasında inceleme yaptığını söyledi. Taşçı, "26 Mart 2015 tarihinde bu konuyla ilgili ilk şikayeti yapan müvekkilimin ifadesi alınmış, akabinde müfettiş tarafından yerinde inceleme de yapılmış ve sorumlularla görüşülmüş. Buna ilişkin tutanakta müvekkilimin çalıştığı santral odası ile ilgili değerlendirmeler yapılmış ve klinik sorumlusu tarafından hastaneye 2015 yılı içerisinde iki katlı prefabrik ek bina yapılacağı, santral odasının bu yapı içerisine alınacağı ve prefabrik yapı inşa edilene kadar odaya havalandırma sistemi kurulacağı taahhüdü de tutanağa girmiştir. Bunun yanında müfettişin incelemeleri sonrasında, Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından müvekkilime Temmuz 2015'te konunun incelendiği, işyerinde yapılan ayrıntılı inceleme ve değerlendirmede şikayet konusu olan temiz hava girişi olmayan oda geçerli ve haklı bir şikayet olarak kabul edilmiş. Sonrasında hastane yetkilileriyle yapılan görüşmelerde de sorunun çözümü için olumlu yanıtlar alınmış ve tespit edilen mevzuata aykırılıkların giderilmesi yönünde gerekeni yapılacağına yönelik de beyandan bulunulmuş. Yani müfettiş de çalışma koşullarının uygun olmadığı yönünde görüş belirtmiş. Ancak aradan geçen 1 yıla rağmen henüz adım atılmış değil" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber