İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Terörden temizlenen dağlarda kuşlar gibi

Güneydoğu'da bir zamanlar teröristlere karşı operasyonlar düzenlenen dağlarda şimdi sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Mayıs 2016 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terörden temizlenen dağlarda kuşlar gibi

AZİZ FİDANCI

Hava sporlarına merak saran kadınlı-erkekli gençler, operasyonların yaşandığı dağlarda yamaç paraşütleriyle havada dans edip kuşlar gibi süzüldü.

Diyarbakır'da ilk kez düzenlenen paraşüt yarışmasında 40 pilot yarıştı. Bin 500 metre yükseklikten özgürlüğe uçmanın keyfini yaşayan gençler havada renkli ve heyecanlı anlar yaşadı.

Yamaç Dağı renklendi

Sık sık çatışmalarla gündeme gelen Diyarbakır'da Valilik, Dicle Üniversitesi Hava Kulübü ve Türk Hava Kurumu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kapsamı'nda Yamaç Paraşütü yarışması düzenledi. Bölgede ilk kez düzenlenen yarışmaya ilgi büyük oldu.

Ergani ve Çermik arasındaki 2 bin rakamlı Yamaç Dağı'nda yapılan yarışmaya Diyarbakır, Ankara, Şırnak, Erzincan, Siirt, Batman ve Mardin'den 3'ü kadın 40 profesyonel pilot katıldı. Sarp kayalıklara tırmanan sporcular renkli paraşütleriyle bir bir dağdan süzülerek havada dans etti.

Gökyüzünde rengarenk görüntüler oluşurken, köylüler de ilk kez gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Etkinliğin yapılmasına öncülük eden Diyarbakır Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz, bölgede ilk kez paraşüt yarışmasının başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Sürüyü bırakıp uçtu

Yamaçlar Köyü çobanı Mikail Çalın da koyun sürüsünü köpeğine teslim edip pilot yardımıyla paraşüt denemesi yaptı. Havada sevinç çığlıkları atan Çalın, "Daha önce hiç uçağa binmemiştim. Yüksekte olmayı hep merak etmiştim. Uçarken kendimi kuş gibi hissettim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber