İşgüzarlığa inceleme

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bazı işgüzar görevlilerin, Öğretmenler Günü törenlerinde başörtülü katılımcıların dışarıya çıkmasıyla ilgili anons hakkında inceleme başlattı.

Malatya'da 24 Kasım'da Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan Öğretmenler Günü törenlerine bazı öğretmenler başörtülü aileleriyle birlikte katıldı. Öğretmen Günü kutlamalarında bir tümgeneral ile bir albay da bulunuyordu. Etkinliklere katılan Tümgeneral ile Albay, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'u uyararak başörtülülerin dışarıya çıkarılmasını istedi.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Tümgeneral ve Albay'ın bu hassasiyetini dikkate alan bazı Milli Eğitim yetkilileri salonda bir anons yaparak, başörtülü bayanların Halk Eğitim Merkezi salonunu terk etmesini istedi. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki bazı yetkililerin bu işgüzar tutumları Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bu konuda inceleme başlatan Bakanlık, olayın ortaya çıkması için Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne talimat verdi.

BU TUTUM KABUL EDİLEMEZ

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, anonsun tam bir işgüzarlık örneği olduğunu söyledi. Yapılanın bir öğretmenler günü kutlaması olduğunu hatırlatan Başkan Gündoğdu, öğretmenlerin zaten yılda ancak bir gün hatırlandığını o gün de bazılarının gelip onları bir şekle sokmak için uğraşmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Gündoğdu, törene gelenlerin öğretmenlere saygı göstermesi gerektiğini hatırlatarak, "Kimse oraya insanların kıyafetiyle uğraşmak için gelmemeliydi. Orada kamusal görev yoktur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber