İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

YÖK'e 'Yayla mesleğinden çıkarılsın' dilekçesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 13:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye Gençlik Birliği Genel Sekreteri Osman Yılmaz, Prof. Dr. Atilla Yayla'nın ?kamu görevinden ve üniversite öğretim üyesi mesleğinden çıkarılması? talebiyle YÖK'e dilekçe verdi.

Türkiye'deki 40'a yakın üniversitenin Atatürkçü düşünce kulüpleri ve topluluklarının katılımıyla oluşturulduğu bildirilen Türkiye Gençlik Birliği'ne üye bir grupla YÖK binasına gelen Yılmaz, binanın önünde basın açıklaması yaptı.

Yayla'nın Kemalizm ve Atatürk ile ilgili söylediği sözler nedeniyle YÖK'e başvuru yapmak üzere geldiklerini belirten Yılmaz, ?Yayla'nın ABD ve AB yetkililerinin Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yürüttükleri yalan ve iftiraları tekrarladığını? söyledi.

?AB ve ABD'den aldığı paraları inkar etmeyen Yayla aslında aldığı paraların karşılığını vermektedir? diyen Yılmaz, Atatürk'e hakaret etmenin düşünce özgürlüğü olmadığını vurguladı. Yılmaz, ?Hiç kimse Atatürk düşmanlığı yaparak ifade özgürlüğünün arkasına sığınamaz? dedi. Yılmaz, şunları kaydetti:

?Yayla, Cumhuriyet devrimini gericilikle itham eden ve cumhuriyet devriminin önderi Atatürk'ten 'bu adam' diye bahsederek yükseköğretimin amacını hiçe saymış ve Atatürk'ün şahsına karşı suç işlemiştir. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nün aldığı karar, Cumhuriyet üniversitelerinin bu konudaki tavrını göstermesi açısından önemlidir ancak bu yeterli değildir. Yayla, yükseköğretim disiplin yönetmeliği uyarınca, 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a aykırı fiil işlemek suretiyle kamu görevinden çıkarma cezası gerektiren fiilde bulunmuştur. Yayla'nın kamu görevinden ve buna bağlı olarak üniversite öğretim üyesi mesleğinden çıkarılması istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini talep ediyoruz.?

Osman Yılmaz, daha sonra konuya ilişkin dilekçeyi YÖK'e sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber