Yıldırım Beldiyesi, ISO 9001 kalite belgesi aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın merkez Yıldırım Belediyesi, Türk Standartlar Enstitüsü'nden ISO 9001 Hizmet Kalite Belgesi aldı.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Müşteri memnuniyeti, zaman yönetimi, standart işlem süresi gibi kavramlara intibak eden çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza bu belgenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yıldırım Belediyesi'nin 2004 yılında çıkan Bilgi Edinme Kanunu ile birlikte bilgi masasını kuran ilk kamu kuruluşu olduğuna dikkat çeken Başkan Özgen Keskin, "Biz şeffaf, saydam belediyeliciği öncelikle tesis ettik. İnsana önem veren, güleryüzle karşılandığı, belediyeyi evi gibi görüp rahat hizmet almasını sağladık. Bütün bilgileri açık yüreklilikle almasını, işlerini rahat halletmesini sağladık. Bunun neticesi de Yıldırım Sivil Toplum Kuruluşları ile en güzel işbirliğini sergeleyen belediye oldu. Esnaf Odaları ile katlı pazar yerleri, kurban kesim yerleri gibi projeleri hayata geçirdik. Bu alanların kamulaştırmasını biz yaparken, odalar binaların tesisini gerçekleştirdi. Bir bütçe ile 3 katı hizmet üretmek, katılımcılık ile mümkün oluyor" diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi'nin otomasyona büyük önem verdiğine işaret eden Başkan Keskin, gıda bankacılığı kanunu ile hayata geçirilen Sevgi Market'te ihtiyaç sahiplerinin manyetik kart verildiğini, aylık malzeme alımlarının bu kart vasıtası ile gerçekleştirildiğini anlatırken, Ak Masalar ile vatandaşa sunulan hizmetin, bütün birimlerde kalite standartlarında hizmet süreleri ile asgariye indirildiğine dikkat çekti.

Türk Standartlar Enstitüsü Görevlisi Ahmet Parlatan ise, siyasetin bazı insanlara dışarıdan soğuk geldiğini, ancak hizmet üretmek için siyasetin çok önemli bir kurum olduğunu Yıldırım Belediyesi'ne belge verme işlemleri sırasında anladığını ifade etti. Yıldırım Belediyesi'nin bütün çalışanlarının hizmet için yeni sistemlere intibak etmekte gayret sarfettiklerini ve başarılı olduklarını anlatan Parlatan, ISO 9001 Kalite Belgesi'nin daha iyi hizmetlere vesile olmasını istedi.

Bu arada bir araştırma kuruluşu tarafından Yıldırım ilçesinde bin 124 kişi ile yapılan anketlerde, halkın yüzde 56'sının başkandan tamamen memnun olduklarını yüzde 16 sının kısmen olumlu baktığı ortaya çıktı. Önceki döneme göre ise Özgen Keskin dönemi yüzde 79 daha başarılı olarak değerlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber