Kongreye üç gün kala yeni isim açıklanacak

AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongresi için start verildi. Delegelerin tamamının oyuyla aday gösterilecek yeni genel başkanın ismi, seçime 3-4 gün kala ilan edilecek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Mayıs 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kongreye üç gün kala yeni isim açıklanacak

Şerife Güzel

Parti'nin 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 2. Olağanüstü Kongresi'nde genel başkanlığa aday gösterilecek isim, tüm delegelerin mutabakatıyla kongreye gidecek. Aday gösterilecek ismin, üzerinde spekülasyon yapılmaması ve yıpratılmaması için kongreye kısa bir süre kala açıklanacağı belirtiliyor.

KONGRE TERTİP HEYETİ

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK), kongre kararının resmi olarak duyurulmasının ardından hazırlıkları yürütecek olan ekip, Genel Merkez'de hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. Teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısının başkanlığında yürütülecek olan çalışmada, seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı ile genel sekreterlik ortak bir heyet olarak çalışmaları yürütecek. İllerdeki delegelerin kongreye gelişleriyle ilgili organizasyonlar teşkilat tarafından yürütülecek, genel sekreterlik de, salon düzeni ve kongreye çağrılacak misafirlerin organizasyonunu gerçekleştirecek.

YİNE AYNI METOT

Partinin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, halkın oyuyla Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında ilk olağanüstü kongrede Ahmet Davutoğlu, 1380 delegenin oyuyla aday gösterilmiş ve kongreye Davutoğlu, "tek aday" olarak gitmişti. 22 Mayıs'taki 2. Olağanüstü Kongrede de yine aynı yöntem izlenecek. Davutoğlu'ndan sonraki genel başkan adayının da delegelerin tam mutabakatıyla aday gösterileceği belirtildi.

İSİM DAHA SONRA

Parti kurmayları, aday gösterilecek ismin, hem tabanın, hem parti teşkilatlarının hem de milletvekillerinin üzerinde mutabık kalacağı bir isim olacağına işaret ediyorlar. Yapılacak bilgilendirmeler ve karşılıklı değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkacak ismin, yıpratılmaması için kongreye 3-4 gün kala açıklanabilecek hale gelebileceği belirtiliyor.

TEMAYÜL YERİNE 'BİLGİLENDİRME'

Davutoğlu'nun aday gösterilme sürecinde Genel Başkan ve Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, aday gösterilecek isme karar vermeden önce milletvekillerinin temayüllerini almış ve herkese, "Başbakan ve genel başkan olarak kimi görmek istersiniz" sorusunu yöneltmişti. Bu temayül yoklamasında milletvekilleri arasında Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım ve Abdullah Gül isimleri ön plana çıkmıştı. Ancak bu kongrede milletvekilleri arasında böylesi bir temayül yoklamasının yapılması beklenmiyor. Parti kulislerinde, "Daha önceden yapılmış bir temayül var ve bu da hem Tayyip Bey'in, hem de parti yönetimi tarafından biliniyor. Dolayısıyla milletvekillerinin temayülünün kimden yana olduğu aşağı yukarı belli durumda" değerlendirmesi yapılıyor. Bu sefer temayül yerine, parti kurmaylarının, milletvekilleriyle yaşanan gelişmelerin ve bundan sonrasının nasıl olacağına ilişkin sürecin konuşulacağı "bilgilendirme" yolunu sık bir şekilde kullanacakları ifade ediliyor. Genel Başkan adayının kim olacağına ilişkin süreç de bu bilgilendirme ve görüş alışverişleri sırasında biraz daha netleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber