Böyle memur bulunmaz

Haber Giriş : 27 Kasım 2006 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Gar Müdürü İdris Kılıç'ın çalışkanlığı görenleri şaşırtıyor. 34 yıllık iş hayatında sadece 15 gün izin kullanan Kılıç ?Devletimi severim ve aralıksız çalışırım' diyor

ASLEN Karslı olan ancak Manisa'da doğup büyüyen Manisa Gar Müdürü İdris Kılıç (58) ?Babamdan vasiyetim var. Devletime asla hıyanet etmem ve aralıksız çalışırım' cümleleriyle hayatına yön veren olayı anlatmaya başlıyor:

Bir gün babamın bacaklarında yara izleri gördüm. O zaman ilkokula gidiyordum. Sordum; ?Bunlar neyin izleri?' Babam oturdu ağladı. Dedi ki ?Bunlar Dumlupınar'da Yunan askerlerinin kurşun izleri. Sana hakkımı helal etmem memleketine ihanet edersen.' Bu sebepten, babamın vasiyetini yerine getirdim. 34 yıllık meslek hayatımda sadece kızım ODTÜ'yü kazandığı zaman zorunlu olarak 15 gün izin kullandım.

MAAŞIM dışında devletimden mesai, harcırah almam. Vatandaşların oyları ile üç sefer ?Yılın Gar Müdürü' seçildim. İki maaş tutarında ödül verdiler. Bu parayı da kabul etmedim.

Tek maaşla altı çocuk büyüten Kılıç'ın İdris Can Kılıç adlı torunu ?Büyüyünce dedem gibi olacagım' diyor. Gar Müdürü Kılıç şöyle devam ediyor: Dört yıl önce ölen eşim Aynur Hanım mesaiye kaldığım geceler sitem ederdi. Tatile giden memurumun yerine memur gibi çalıştım. Memuriyete yeni başlasam, bu kez kullandığım izni de kullanmam. Aldığım ödül ve başarı belgeleri benim aileme bırakabileceğim en güzel mirastır.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber