Pazarlamanın yolu beyinden geçiyor

Beyin dalgalarının ölçülmesi tekniği ile tüketicinin satın alma davranışı artık biliniyor. Şirketlerin satışları ise ciddi miktarda artıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Mayıs 2016 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pazarlamanın yolu beyinden geçiyor

Türkiye'de 6 yıldır çalışmaları yürütülen, beyin dalgalarının ölçümlenmesiyle tüketicilerin satın alma davranışını etkileyen kriterlerin tespit edildiği nöropazarlama teknikleri sayesinde satışlar ciddi miktarda artırılabiliyor. Türkiye'de reklam ve pazarlama sürecinde bu tekniğin kullanıldığı bir ürün ise hedefinin yüzde 35 üzerinde sattı. Dünya Nöropazarlama Bilim ve İş Konseyi (NMSBA) Türkiye Başkanı ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Yener Girişken, "Tüketicilerin bir reklam izlerken reklamın neresinden hoşlandığı, neresinin dikkat çektiği veya hangi açıdan anlaşılmayı zorlaştırdığı beyin dalgalarının ölçümlenmesiyle ya da beyin görüntülemesiyle tespit ediliyor" dedi.

Girişken, teknikler sayesinde insanlarda beyin görüntülemesi yapıldığını anlattı. Bu yöntemin şirketler tarafından 4-5 yıldır yoğun bir şekilde kullanıldığını kaydeden Girişken, bu teknikle tüketicilerin karar alma sürecine dahil olunduğunu söyledi. Girişken, bu tekniğin ekonomi, finans dünyası için son derece kritik bir bilgi olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber