Vatandaştan HDP'li belediyeye 'temizlik' tepkisi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde belediye hizmetlerini protesto eden bir grup vatandaş, terör saldırıları sebebiyle aylardır kapalı bulunan Çifte Havuz Mezarlığı'nda temizlik çalışması yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2016 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vatandaştan HDP'li belediyeye 'temizlik' tepkisi

HDP'li Sur Belediyesinin temizlik hizmeti aksattığını savunan bir grup vatandaş, Sur'un Fatih Paşa Mahallesi'nde bulunan ve uzayan otlar ve çöpler sebebiyle vatandaşın ziyaret etmekte güçlük çektiği Çifte Havuz Mezarlığı'nı temizledi.

Uzayan otları ve çöpleri temizleyen vatandaşlar, belediyenin yapması gereken hizmeti gönüllü olarak yaptı.

Vatandaşlardan Süleyman Büyüm, yaptığı açıklamada, belediyenin hizmetlerini aksatmasının vatandaşı mağdur ettiğini belirtti.

Sur Belediyesinin üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini öne süren Büyüm, "Sur halkının gençleriyle mezarlığımızı temizliyoruz. Sur ilçesi terörden çok çekti.Halkın oyuyla iktidara gelen bir belediyeden hiçbir şekilde gerekli bir adım, hizmet görmedik. Belediyenin yapması gereken işleri Sur halkı, gençleri yapıyor." dedi.

"Hayatta kaldığımız müddetçe bu günleri unutmayacağız"

Şefik Baliç de halktan oy alan belediyenin halka zulmettiğini belirterek, "Buraya bağlı belediyeler hiçbir zaman bu mezarlığa bakım ve onarım çalışmasında bulunmak için uğramamıştır. Bundan dolayı belediyenin çalışmasını beğenmiyoruz. Seçim bir günlüğe mahsus değildir, bizler hayatta kaldığımız müddetçe bu günleri unutmayacağız. Bizim kimseye ihtiyacımız ve minnetimiz de yoktur. Bizler bu mezarlığı, mezarlık haline dönüştüreceğiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber