Nusaybin'de şehit sayısı 3'e yükseldi

Mardin'den bir son dakika haberi geldi... Mardin'in Nusaybin ilçesinde yürütülen operasyonlar kapsamında bugün Fırat Mahallesinde arama yapılan bir evde PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen patlayıcının patlaması sonucu şehit olan asker sayısı 3'e yükseldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mayıs 2016 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nusaybin'de şehit sayısı 3'e yükseldi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde operasyonların sürdüğü mahallede meydana gelen patlamada şehit sayısı 3'e yükseldi. Nusaybin ilçesinde asker ve polisin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlar devam ederken, bugün ilçenin Fırat Mahallesi Kordon sokakta bir evde arama tarama faaliyeti gerçekleştirildi. Arama çalışmaları sürerken, teröristlerce önceden eve yerleştirilen el yapımı patlayıcıyının infilak etmesi sonucu 3 asker ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı 3 asker tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ANNELER GÜNÜNDE EN ACI HABER

Bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş'ın Adana'nın Kozan ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı.

Şehidin Türkeli Mahallesi'nde ikamet eden annesi Elif Aktaş'a acı haberi akrabaları verdi. Fenalık geçiren Aktaş'a, eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Bu sırada askeri yetkililer, eve gelerek anne Elif Aktaş'ı teselli etmeye çalıştı.

Babasını birkaç yıl önce kaybeden Ferhat Aktaş'ın 2 erkek kardeşinin bulunduğu ve her ikisinin de uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Bekar olan Aktaş'ın Mardin'de düzenlenecek törenin ardından Kozan'da toprağa verileceği bildirildi.

ÇOCUĞUNU GÖRMEDEN ŞEHİT DÜŞTÜ

Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç'ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene Mahallesi'ndeki babaevine giden askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde, acı haberi baba Tayyar ile anne Nazife Kılınç'a verdi.

Anneler Günü'nde oğlunun şehit haberini alan Nazife ile baba Tayyar Kılınç, gözyaşlarına boğuldu.

Ailenin 3 erkek ve bir kız çocuğundan en büyüğü olduğu öğrenilen Mehmet Kılınç'ın kardeşi Ahmet Kılınç'ın da Giresun'da uzman çavuş olduğu, Ali Kılınç'ın ise Ankara'da vatani görevini yerine getirdiği belirtildi.

Şehidin eşi Ceyda Kılınç'ın da hamile olduğu öğrenildi.

Şehidin naaşı, yarın memleketi Malatya'da toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber