'Sizi memur yapacağım deyip, askeri dolandırdı'

AYDIN'da, kendisini AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in 'danışmanı' olarak tanıtıp, kendilerine iş bularak memur olmalarını sağlayacağını söyleyerek 3 uzman çavuşu toplam 45 bin lira dolandırıp, sözleşmelerinin dolmasına az bir süre kala görevlerinden istifa etmelerine de neden olduğu iddia edilen N.D. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mayıs 2016 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sizi memur yapacağım deyip, askeri dolandırdı'

Suçlamaları kabul etmeyen N.D., kumpasa geldiğini belirtip, kendisinin de hakkını yasal yollardan arayacağını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sözleşmeli uzman çavuş olarak Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde görev yapan Mustafa Binici, geçen ağustos ayında, memleketi Aydın'da AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in Aydın İl Başkanlığı döneminde yürütme kurulu üyesi olan, aynı zamanda konfeksiyon mağazası da bulunan N.D. ile tanıştı. İddiaya göre N.D., Binici'ye kendisini Milletvekili Erdem'in danışmanı olarak tanıtıp, iktidar kanalıyla kendisinin bir kamu kuruluşuna geçiş yapmasını sağlayabileceğini söyledi. Bunun üzerine geçen ağustos ayında N.D.'den kendisine iş bulması konusunda yardım istediğini belirten Binici, "Kayınvalidem ve kayınpederimin de bulunduğu bir ortamda N.D. ile buluştuk. 2015 yılı Ağustos ayında sözleşmemin dolmasının ardından bana 15 gün içinde iş bularak yardımcı olabileceğini söyledi. Ancak, bunun karşılığında masraflarının olacağını belirtip, bana döneceğini söyledi. Görüşmemizden yarım saat kadar sonra beni telefonla arayıp, 15 bin lira karşılığında bana yardımcı olabileceğini, paranın yarısını peşin, kalanını işe iş bittiğinde alacağını söyledi. Görüşmemizden 15 gün sonra kendisiyle buluşup 7 bin 500 lirayı nakit olarak verdim. Sözleşmemin bitmesini bekmeden uzman çavuşluktan istifa edip, iş için beklemeye başladım" dedi.

ARKADAŞLARINI DA YAKTI

Bir müddet sonra kendisini telefonla arayan N.D.'nin "Senin işin tamam için rahat olsun çevrende başka arkadaşların varsa onlara da aynı şekilde yardımcı olabilirim" dediğini ileri süren Binici, şöyle devam etti:

"Çok sevinmiştim. Birlikte sözleşmeli olarak görev yapan uzman çavuş arkadaşlarım A.Y. ve E.K.'ye de durumu anlattım. Her ikisinin de bilgilerini Whatsapp'tan N.D.'ye gönderdim. Her iki arkadaşımdan da bu iş için 15'er bin lira istedi. Arkadaşlarımı parayı N.D.'nin eşi H.D.'nin hesabına yatırdı. İkisi de uzman çavuşlutan istifa etti. Paraları verdikten sonra, iş durumumuzun ne olduğunu öğrenmek için her arayışımızda N.D., 'az kaldı' diyerek, bizi oyaladı. Dolandırıldığımız anladık. 'Bugün yarın paranızı geri ödeyeceğim' diyerek bizi oyaladığı gibi 'savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı' söylediğimiz zamanlarda da devreye birilerini sokarak üzerimizde baskı kuruyordu. Sonradan öğrendiğimize göre bizim gibi Aydın'da çok sayıda genci, 'iş bulacağım' vaadiyle kandırarak dolandırdığını öğrendik. Ardından da kendisi hakkında geçen 4 Mayıs'ta savcılığa suç duyurusunda bulundum."

"KUMPASA GELDİM"

N.D. ise hakkında yapılan suçlamaların gerçeği yansıtmadığını belirtip, "Bir kumpasla karşı karşıyayım. Beni zor durumda bırakan kişiler hakkında gereken yasal işlemi en kısa sürede başlatacağım" dedi.

Memur olmak isterken uzman çavuşluktan da olan A.Y. ve E.K.'nin de savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Burhan CEYHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber