Eylem hazırlığındaki 2 PKK'lı yakalandı

TUNCELİ'ni Pertek İlçesi'nde eylem hazırlığında olduğu belirlenen 2 PKK'lı, TNT ve C-4 patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerle birlikte yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Mayıs 2016 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eylem hazırlığındaki 2 PKK'lı yakalandı

Tunceli Valiliği, Pertek İlçesi'nde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin eylem hazırlığındaki örgüt üyelerine yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada, 2 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Şahasılara ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada, 1 adet üzeri açık vaziyette 12 kilogramlık mutfak tüpü, 1 kilogram TNT patlayıcı, 150 gram C-4 patlayıcı, 4 adet elektrikli fünye, 15 metre uzunluğunda elektrik kablosu, 1 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 1 adet maket bıçağı bulunmuştur. 2x4 cm. uzunluğunda saniyeli fitil ele geçirilmiştir. Adli arama sonucunda ele geçirilen malzemeler Pertek Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile muhafaza altına alınmıştır. Bahse konu şüphelilerden ikisi Pertek İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınmıştır. Güvenlik güçlerimiz; bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber