MHP'li Yalçın: Başkanlık sistemine karşıyız

Biz başkanlık sistemine karşı olduğumuzu, partili cumhurbaşkanlığına nasıl baktığımızı çok net söylüyorum.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 11 Mayıs 2016 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'li Yalçın: Başkanlık sistemine karşıyız

YARGITAY'IN AÇIKLAMASI: Söylediğiniz tarihe 3 gün var. Böyle bir kongrenin toplanması imkansız hale gelmiştir. Yargıtay'ın bu açıklaması da buna işaret ediyor. MHP Genel Merkezi'nin aldığı 2 tedbir kararı var. Bunlar icra safhasına da konuldu. Yargıtay kararının beklenmesini açık ve net şekilde ifade etti. Feveranla inadına bu kongreyi yaparız açıklaması anlaşılır değil. Yargı kararına saygı duyuyoruz. Bu karara uyacağız. Biz o noktadayız. Şu tablo içinde 15'inde herhangi bir kongre toplanması mümkün değil. Bazı illerde delegeler aranarak zorla toplanma girişimine girilmiş. Bunlara tevessül edilmemesi gerekir. Kendileri çalar, kendileri oynarlar. Genel Başkanı da, kimseyi de orada bulamazlar.

HUKUKİ DESTEK AÇIKLAMASI: CHP Sözcüleri de dahil bazıları iddialarda bulunabiliyor. Bu MHP'ye haksızlıktır. Genel Başkanımız ufukta gördüğü sıkıntıyı atlatma çabasıdır. Bunun çözüm noktasında MHP fedakarlığa hazırdır diyor. Odaklanan nokta da terör. Daha dün başkanlık sistemine karşıyım dedi. AKP'nin arka bahçesi olmadık, olamayız.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI: Ona da evet deme durumunda değiliz. Net olarak duruyoruz. O şahıs sadece o partinin cumhurbaşkanı olur. Yüzde 48'in Cumhurbaşkanı olduğunu unutuyor, ya da görmezden geliyor. Partili derseniz herkesin cumhurbaşkanı olmaz. Bunu topyekun düşünmeniz gerekir. Herkesin Cumhurbaşkanı olma gibi bir mecburiyeti vardır. Bunla bu anlayışı ortadan kaldırırsınız. MHP buna sıcak bakmaz.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE DE, PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞINA DA HAYIR

CHP'nin böyle bir yaklaşım içinde olması, bu tip saçma iddialarla ortaya çıkıyor. Bunu söyleyenlerin aklında bakla var. Sayın Genel Başkanımız bu açıklamayı yapana kadar resmi ya da özel AKP'liyle görüşmesi olmamıştır. CHP Sözcüleri kendi partilerinin işlerine baksınlar. CHP'yi HDP'lileşmekten kurtarsınlar. Biz başkanlık sistemine karşı olduğumuzu, partili cumhurbaşkanlığına nasıl baktığımızı çok net söylüyorum. CHP'liler bunu söylüyorsa art niyet vardır.

Vereceğimiz destek bir hükümet mantığı içerisinde ele alınmalı. Terörle mücadele noktasında biz varız. Ama bunun pazarlığı başkanlık sistemi değil. MHP terörle mücadele noktasında sağlayacağı katkının çok büyük faydaları vardır. Karar kendilerinindir. MHP ihtiyaç duyulduğunda elinden ne gerekiyorsa kayıtsız şartsız bunu yapacak. Bir hükümet şekline de bürünmesi gerekmez, ancak 22'sinden sonra bu şekillenmeye başlayacak. Artık burada top AKP'nin, parti yetkilileri karar verecek. Burada bunları sizlerle paylaşıyoruz. Böyle bir pazarlık içinde de değiliz. CHP temsilcileri oturdukları yerde kendi siyasetlerini gerçekleştirmeye çalışıyor.

Siyaseti hayatı boyunca, MHP, siyasi tavrında da tarzında da çok net ve açıktır. Halkın anladığı dilden siyaset yaparız. Bunda çekincemiz de yoktur.

Hükümet buna ihtiyaç duyuyorsa, alabilir. Hükümet içinde bir sıkıntı meydana geldiğinde, ahlaklı bir teklifte... Herhangi bir pazarlığa girmeyiz. Bu terörün bitmesi lazım. Bunun başka çaresi yok. Bunu bitirme adına da MHP, Türkiye'nin kuruluş felsefesinde yer alan ifadelerle destek alıyor. Biz artık akan kanın durmasını, şehit haberi gelmemesini istiyoruz. Onu da 'her şeye varız' diye ifade ediyoruz. Siyasi terbiye içinde bize sunulması gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber