Demirtaş: Savcılar bize çalışıyor

Kamuran Yüksek'in gözaltına alınmasıyla ilgili konuşan Selahattin Demirtaş, tutuklamaların oylarını artırdığını söyleyerek, "Savcılar bize çalışıyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2016 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş: Savcılar bize çalışıyor

Gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek için HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri, belediye başkanları DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, DBP Genel Merkezi Danışmanlık Bürosu'nu ziyaret ederek, basın açıklaması yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,

"Bu yaptıkları tutuklamalar, bizi motive ediyor. 2009'daki KCK operasyonları sırasında yüzde 7 olan oyumuz, bu hukuksuz tutuklamalarla yüzde 11'e çıktı"

dedi.

Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in dün gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, savcıların kendilerine çalıştığını iddia etti.

Demirtaş açıklamasına şöyle devam etti:

"Milletvekili dokunulmazlıklarının gündemde olduğu bir dönemde Yüksek'in gözaltına alınması manidardır. Biz HDP olarak, bize karşı operasyon yapan savcılar kadar çalışamıyoruz. KCK operasyonlarında 10 bin kişi tutukladılar.

2009'daki KCK operasyonu sırasında yüzde 7 olan oyumuz yüzde 11'e çıktı. Asla yılmayacağız. Kamuran Yüksek ve bizi de alabilirler. Ama bunun faturası onlara çıkacaktır."

DBP Eş Genel Başkanı gözaltına alındı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber