Milletvekiline dayak suçlaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAP Afyon Milletvekili Reyhan Balandı'yla birlikte çekilmiş eski fotoğraflarıyla kamuoyu gündemine gelen eski danışmanı Ali Yücel Akarcalı, 24 Kasım'da Çankaya semtindeki evine gittiği Balandı ve adamları tarafından dövüldüğünü iddia etti. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Akarcalı, ifadesinde şunları kaydetti:

"Balandı, 24 Kasım akşamı 'Çocuklar var, sen onları özlemedin mi, seni amca bildiler, baba bildiler' diyerek evine gelmemi istedi. Kapıda biri Balandı'nın yeğeni, kar maskeli iki kişi ellerinde silah ve sopalarla üzerime saldırdılar. Beni hemen bağladılar, ağzımı kapattılar. Yeğeni, 'Eline bir bıçak verelim, kendi saldırmış gibi olur. Burada öldürelim' dedi.

'Yüzümü tekmeliyordu'

Reyhan Balandı kabul etmedi, bir yandan da yüzümü tekmeliyordu. 'Bunu bir arabaya koyun, öldürün, bir araziye atın, gömün' dedi. Garaja indik. Beni tekrar dövdüler, sol elimi kırdılar, krikoyla, levyeyle dövdüler. Tekrar bagaja koyup, bir arazide indirdiler. Tekrar dizime, elime, kafama vurdular. Beni bulanlar Temelli Jandarma Karakolu'na götürmüşler." Balandı ile Akarcalı'nın isimleri, birlikte çektirdikleri mayolu fotoğrafların basına yansımasıyla gündeme gelmişti. Balandı, Akarcalı'yı kendisine mayolu fotoğraflarını basına vereceğini belirterek, şantaj yaptığı iddiasıyla savcılığa şikâyet etmişti. Balandı, Akarcalı'nın kendisini ve çocuklarını tehdit ettiği iddiasıyla ayrı bir suç duyurusunda daha bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber