Elebaşları öldü PKK panikledi

Sözde elebaşlarının art arda öldürülmesi terör örgütü PKK'da paniğe yol açtı. Teröristlerin duyduğu endişe telsiz konuşmalarına, "Yok ya, çok kötü, çok kötü. Büyük kayıp" sözleriyle yansıdı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Mayıs 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elebaşları öldü PKK panikledi

Güvenlik güçlerinin kararlılıkla sürdürdüğü operasyonlarda PKK'nın sözle elebaşlarının teker teker öldürülmesi bölücü terör örgütünde paniğe yol açtı. Örgütün lider kadrosunda yaşadığı kayıplardan duyulan endişe teröristlerin telsiz konuşmalarına da yansıdı. Genel Kurmay Başkanlığı 29 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında Hakkari Şemdinli'de düzenlenen operasyonlarda 140 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Bu teröristlerden 8'i, PKK'nın sözde cephe sorumlusu Agit Erkendi, Şemdinli tabur sorumlusu Cumali, bölük sorumlusu Agit, YJA-STAR kadınlar bölük sorumlusu Nujiyan ile Zana Meşkan, Roza, Edip Rojhilat, ve Sılav kod adlı örgütte önde gelen isimler. Operasyonda 70'den fazla terörist de yaralandı.

TELSİZE YANSIDI

Kanlı örgütün üst düzey elebaşlarından verdiği kayıplarla yaşadığı endişe, sözde savunma alanları karargahı sorumlusu Amed Malazgirt kod adlı Fehmi Atalay ile Hakurk eyaleti sorumlusu Tekoşer Zagros kod adlı Müslüm İke adlı arasındaki telsiz konuşmasında bir kez daha gözler önüne serildi.

RÜSTEM : Nasıl olmuş? Salaklar pisi pisine gitmiş değil mi?

HARUN : Arkadaş biz Şemdinli'de kapsamlı bir şey düşünüyorduk.

RÜSTEM : Nasıl olmuş? Ne de anlaşamamış geri zekalılar.

HARUN : Berekeşk'e çekilmişler. Orada uçaklar bombalamış. Bomba tam üstlerine düşmüş; 8 arkadaş ölmüş.

RÜSTEM : Hepsi erkek arkadaşlar mıydı?

HARUN : Valla bizim bildiğimiz 5 erkek, 3 bayan arkadaştır.

RÜSTEM : Agit de içlerindedir yoksa?

HARUN : Doğru Agit'dir. Tabur komutanı Cumali'dir. Kadınlar bölük komutanı Nujiyan'dır.

RÜSTEM : Yok ya. Çok kötü, çok kötü. Büyük kayıp!

HARUN : Diğerleri de takım komutanı arkadaşlar, biri de bir mayıncı arkadaş.

RÜSTEM : Yeter anladım, tamam. Komutanları vuruyorlar hep, diğerleri değil de bunların gitmesi hiç iyi olmadı. Daha dikkatli olsunlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber