Türkiye'ye 4,5 milyar dolarlık kaynak

lam Kalkınma Bankası, son 5 yılda Türkiye'ye 4,5 milyar dolarlık kaynak sağladığı. Bu para; islami finans, eğitim, ulaştırma, enerji ve sağlıktaki yeni yatırımlar için harcandı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Mayıs 2016 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'ye 4,5 milyar dolarlık kaynak

İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye son 5 yılda 4,5 milyar dolar, kuruluşundan bu yana ise 9,2 milyar dolar finansman sağladı. Türkiye'ye getirilen kaynak, islami finans, eğitim, ulaştırma, enerji, sağlık, ihracatın finansmanı, afet yönetimi, sigorta ve özel sektörün geliştirilmesi alanlarında yeni yatırımlar için harcandı. Bu bilgileri; İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali el-Medeni Cakarta'ta açıkladı. Türk hükümetinin katılım bankacılığını büyütme çabalarını takdir ettiklerini belirten Medeni, bu çabalara katkıda bulunmanın kendileri için bir şeref olduğunu söyledi.

DESTEK DEVAM EDECEK

Medeni, banka olarak Türkiye'nin 25 Öncelikli Dönüşüm Programı'nı desteklemek için, 2016-2018 dönemi MCPS'yi başlatmaya yönelik hazırlık yaptıklarını da aktardı. İstanbul'un uluslararası finans merkezi olması için yapılan çalışmaları da desteklediklerini vurgulayarak, "Nitekim, İslam Kalkınma Bankası'nın ihraç ettiği sukuklar Borsa İstanbul'da işlem görüyor. Banka olarak İslami finans sektörünü teşvik etmeyi amaçlayan çeşitli atölye çalışmaları, seminerler, eğitim programları ve konferanslar düzenlemeye devam ediyoruz" dedi.

Genel kurul Endonezya'da bugün başladı

IDB'nin 41. yıl genel kurulu bugün Endonezya'nın başkenti Cakarta'da başladı. 19 Mayıs Perşembe gününe kadar devam edecek olan genel kurulda, yeni yatırımlara ilişkin yeni ve önemli kararların alınması bekleniyor. Genel Kurulda Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek temsil edecek. Öte yandan IDB'nin 100 bin dolarlık 2016 Bilim ve Teknoloji Ödülü, Türkiye'nin ilk nanoteknoloji firması olan Nanomanyetik Bilimsel Cihazlar'a verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber