Aynı okulda ikinci skandal

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KUŞADASI'nda, Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende Atatürk'e benzemeyen bir posterin asıldığı Kuşadası Endüstri Meslek Lisesi'nde büyük öndere yönelik bir çirkin saldırı daha gerçekleşti. Okul girişinde yer alan Atatürk panosundaki Atatürk resmi karalandı, alnına ?Enayi' yazıldı. Okul Müdürü Muzaffer Moral, çirkin saldırıyı ?Devlet malına zarar vermek'' olarak değerlendirerek ?Daha bu sabah devlet malına zarar vermekle ilgili bir nutuk yaptım'' dedi.

Kuşadası Endüstri Meslek Lisesi çok amaçlı salonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende Atatürk'e hiç benzemeyen bir resmin asılması tepki gördü. Aynı okulda bu kez Atatürk'ün pirinçten kabartma resminin alnına ?Enayi' yazıldı. Olay bazı öğrencilerin, gazete bürolarını aramasıyla ortaya çıktı. Öğrenciler yazının uzun süre önce yazıldığını söylerken, Okul Müdürü Muzaffer Moral ise yeni gördüğünü söyledi.

Gazetecilerle birlikte yazıyı inceleyen Okul Müdürü Moral, ?Öğrenci bunlar yaparlar'' dedi. Öğrencileri devlet malına zarar vermemeleri konusunda sürekli uyardığını söyleyen Moral ?Bu yazının yeni farkına vardım. Öğrenci bunlar, yaparlar. Bunu görüp de bırakmam mümkün değil. Hemen kazıyıp temizleyeceğiz. Yapan öğrenciyi keşke bulabilsem. Devlet malına zarar vermekle ilgili daha bu sabah nutuk yaptık. Mutlaka birisi geldi dangalaklık yaptı'' dedi. Muzaffer Moral, sürülmeyi göze alarak 29 Ekim'de Atatürk'e dil uzatanlara yönelik bir konuşma yaptığını da kaydetti.

Son zamanlarda Atatürk'e yönelik saldırıların arttığına dikkat çeken CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Akan Evren ?Bu, son zamanlarda Atatürk'e yapılan saldırıların en büyüğü. Yurt düzeyinde gerici çıkışlar, Atatürk'e saldırılar yoğunlaştı. Ulus olarak uyanık olmalıyız'' dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kuşadası Şube Başkanı Ahmet Erdoğan da 24 Kasım'da Atatürk'le ilgili çok çirkin bir olay yaşandığına dikkat çekerek ?Atatürk'e, laikliğe, Cumhuriyete karşı yapılan her türlü eylemin karşısındayız. Sonuna kadar karşısında olacağız. Önce hoş olmayan o resmin asılması, sonra Atatürk'ün alnına yazı yazılması gibi iki olay yaşadık. Bu çirkin olayı gerçekleştirenlerin sonuna kadar takipçisi olacağız. Dışardan birilerinin gelip yaptığını sanmıyorum. Onu yapsalar dahi gerekli önlemlerin alınması gerekir. Bildiğim kadarıyla okulun girişinde nöbetçiler var'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kuşadası Şube Başkanı Zerrin Bağçivan da Endüstri Meslek Lisesi'ndeki Atatürk köşesinde bulunan Atatürk portresinin tahribi ve üzerine yakışıksız sözcüklerin yazılmasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Bağçivan, ?Aynı okulda Öğretmenler Günü kutlama programında sahneye Atatürk'e hiç benzemeyen bir resmin asılmasına ilişkin yankılar ve soruşturmalar sürerken, oluşan bu durum ne yazık ki ihmalden öte bir tutum sergilendiğini düşündürüyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir okulunda Cumhuriyetin kurucusuna yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyor, tüm ilgilileri bu sevgisizliğin ve özensizliğin kökenini araştırmaya çağırıyorum'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber