5 deprem profesörü bireysel açıklama yapmama kararı aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 12:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Teknik Üniversitesinde depremle ilgili çalışmalar yapan 5 öğretim üyesi, İTÜ Deprem Bilgilendirme Grubu (İTÜ-DEPBİL) oluşturarak, kamuoyuna iletecekleri açıklamalarını grup olarak yapma kararı aldılar.

İTÜ-DEPBİL'i oluşturan öğretim üyeleri Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Celal Şengör, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Prof. Dr. M. Namık Çağatay ile Prof. Dr. Okan Tüysüz tarafından yapılan ortak açıklamada şöyle denildi:

"Depremle ilgili çeşitli konularda araştırmalar yapan biz İTÜ öğretim üyeleri, bundan böyle gazete ve televizyonlara bireysel demeçler vermeyeceğimizi, kamuoyunu bilgilendirme görevimizi İTÜ Deprem Bilgilendirme Grubu (İTÜ-DEPBİL) adı altında sadece Anadolu Ajansı aracılığıyla yapacağımızı, TV programlarına da ancak grup kararıyla katılabileceğimizi duyururuz."

Açıklamada, bu kararın alınmasına neden olan gerekçeler ise "Deprem konusunda bilgisine başvurulacak kişi veya kişilerin seçimi hakkında gerekli özenin gösterilmemesi, araştırmaya dayalı açıklamalarla bilgi kaynağı meçhul görüşlerin ayırt edilmemesi, deprem gibi ciddi bir konunun bir magazin konusu haline dönüştürme eğilimlerinin saptanması, gereksiz spekülasyonlarla halkın ve yöneticilerin önlem alma noktasında ikilem içerisine sokulmas" olarak sıralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber