Akdoğan: Bir eğitim üssü haline geldik

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: - "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye büyük bir eğitim seferberliği başlattı. Bir eğitim üssü haline geldik"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2016 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdoğan: Bir eğitim üssü haline geldik

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye büyük bir eğitim seferberliği başlattı. Bir eğitim üssü hakline geldik." dedi.

Akdoğan, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) tarafından düzenlenen Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlediği 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programında, gençlerin asımın nesli, Fatih'in torunları ve Erdoğan Türkiyesi'nin gençleri olduklarını söyledi.

Her başarının arkasında dinamizm ve enerji olduğunu dile getiren Akdoğan, İstanbul'un fethinde de bu durumun söz konusu olduğunu kaydetti.

Akdoğan, lider ve gençlerin bir araya geldiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye büyük bir eğitim seferberliği başlattı. Bir eğitim üssü hakline geldik. Her yıl 5 bin uluslararası öğrenciye burs veriyoruz. 100 bin başvuru oluyor. Bu başvurularla Türkiye eğitimde büyük mesafeler katetti. Bu bir vizyonun sonucudur. Ben buna Erdoğan vizyonu diyorum." diye konuştu.

TİKA, AFAD gibi kurumların çalışmalarına dikkati çeken Akdoğan, Türkiye'nin insani yardımda dünya birincisi olduğunu anımsattı.

Akdoğan, dünyada bir liderlik sorunu olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Basiretsiz ve dirayetsiz yöneticiler yöneticiler, dünyayı uçurumun kenarına sürüklediler. Bunlar olurken Türkiye ortaya bir liderlik koyuyor. Dünyada yardımda birinciyiz. Petrol kuyularımız ve doğalgaz rezervlerimiz yok ama vicdanımız var. Ahlaki bir duruş ortaya koyuyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde Türkiye bölgesel bir güç haline geldi. Avrupa Birliği hangi vizyonu ortaya koyuyor?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber