KÜ Rektörlüğü'ne Prof. Dr Sezer Komsuoğlu atandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 15:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, Kocaeli Üniversitesi'nde iki dönem rektörlük yapan Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'nun yerine, Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı olan eşi Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu'nu atadı. Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, görevini önümüzdeki günlerde eşinden devralacak.

Tüm Marmara'yı sarsan 19 Ağustos 1999'daki Gölcük depreminde, merkez ilçe İzmit'tekilerin yanı sıra özellikle Arslanbey Beldesi'ndeki kampus binaları da yerle bir olan Kocaeli Üniversitesi'nde, 2 dönemdir rektörlük yapan Prof. Dr. Baki Komsuoğlu, iki yıl önce birçok fakültenin eğitime başladığı Umuttepe Kampusu'nun yapımında büyük çaba harcamıştı. Prof. Dr. Baki Komsuoğlu, yasa gereği 3'üncü kez aday olamadı.

Üniversite yapılan seçimde, tıp doktoru olan ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, 226 oy alarak diğer adaylar arasında ilk sırayı almıştı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama ile Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandığı duyurulan Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, haberi dün gece hastanede hasta muayene ederken aldığını söyledi. Görevi eşi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'dan devralacak olmasıyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmayan Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, ?Burası deprem bölgesi. Umuttepe Kampusu'nda yapacağımız çok iş var. Öncelikle eksik kalan çalışmaları tamamlamak istiyoruz. İlk olarak bunları bitireceğiz? dedi. Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, birkaç gün içinde görevi eşi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'ndan törenle devralacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber