MHP kongre krizinde hazirun cetveline kaç imza atıldı?

MHP'de muhaliflerin hazirun cetveline imza atan delege sayısını 748 olarak açıklamalarına karşın genel merkez, bu sayının 376 olduğunu ileri sürüyor. Genel merkezin avukatı, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Bu arada, dört muhalif adayın partiden ihraç sürecinin yakında başlayabileceği belirtildi.

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 17 Mayıs 2016 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP kongre krizinde hazirun cetveline kaç imza atıldı?

MHP'de "olaylı pazar günü"nün ardından hazirun cetveli krizi yaşanıyor. Muhaliflerin önceki gün Büyük Anadolu Oteli önünde hazirun cetveline imza atan üst kurul delegelerin sayısının 748 olduğu yönündeki açıklamalarına karşın genel merkez kanadı kendilerine gelen bilgiye göre bu sayının "748 değil, 376 olduğunu" ileri sürüyor. Genel merkezin avukatı Yücel Bulut da "hazirun cetvelinde isimlerinin karşısına sahte imza atıldığını orada fark eden 19 delege" adına suç duyurusunda bulunacaklarını duyururken, parti yönetimi pazar günü yaşananlardan sorumlu tuttuğu 4 genel başkan adayı hakkında "kamuoyu karşısında partiyi küçük düşürmek" gerekçesiyle disiplin sürecini başlatmaya hazırlanıyor. Öte yandan genel başkan adayı Koray Aydın da Meral Akşener için "Cemaatten destek olunduğu kesin" dedi.

Genel Merkez'in avukatı Yücel Bulut, "hazirun cetveline isimlerinin karşısına sahte imza atıldığını orada fark eden 19 delege adına suç duyurusunda bulunacaklarını" açıkladı. Genel merkez yönetimi orada bulunan delegelerin "olağanüstü kurultay toplanması yönünde muhaliflere destek veren 543 delegeden de daha az olduğunu tespit ettiklerini" ileri sürdü.

'Evrakta sahtecilik...'

Edinilen bilgiye göre, Bulut'un 19 delege adına orada imza toplayanlara ilişkin suç duyurusunda bulunmasının gerekçesini de "evrakta sahtecilik yaparak, kamuoyunu delegeler adına yanlış bilgilendirmek" oluşturacak. Bununla ilgili olarak, parti tüzüğünün "disiplin cezaları" bölümünde yer alan "Sahte evrak düzenlemek ya da bu amaçla üye ve delegeleri kışkırtmak, usulüne uygun olmayan işlemler yapmak suretiyle parti içinde huzuru bozmak, kaos yaratmak ve kamuoyunda partinin saygınlığına helal getirici davranışlarda bulunmak" maddesi de gerekçe gösterilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber