'Referandumsa referandum, korkumuz yok'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, dokunulmazlık konusunda, "Referandum veya değil, bu işlerin nasıl olacağı belli. Sayımzıın nerede olduğuna bakacağız. Referandumsa referandum bundan korkumuz yok" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2016 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Referandumsa referandum, korkumuz yok'

Bülent Turan, dokunulmazlık görüşmeleri öncesi AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Turan, CHP'den net bir tavır gelmediğini belirterek, "Şimdiye kadar bir CHP'li arkadaşım da çıkıp da dokunulmazlıklar için evet diyeceğini göremedik. Benim dokunulmazlık dosyam var, kaldırılması için evet diyeceğim. CHP'de de evet diyecek arkadaşım olduğuna inanmak istiyorum. HDP'nin hayır tavrı, MHP ve AK Parti'nin evet tavrı net. CHP'de hayır diyenleri gördük ama evet diyenleri görmedik" dedi.

Şehit anneleri ve gazilerin dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde talepleri olduğunu söyleyen Turan, "Siyaset üzerinde bir kambur var. Sadece terör değil, diğer iddialar da var. Kimin varsa onlar yargılansınlar. Dokunulmazlığın terör karşısında zırh olarak kullanılması yanlış. Biz bunu şehit annelerimizin, gazilerimizin talebi üzerine yapıyoruz. Gündemde 'yok' diyenlere sormak istiyorum. Gazileri, şehit annlerini ziyaret etsinler, toplumun talebi var mı yok mu görsünler" ifadelerini kullandı.

Bugün başlayacak görüşmelerin sabaha karşı biteceğini öngören Bülent Turan, "Ben ümit ediyorum görüşmeleri sabaha doğru bitirir, cuma günü ikinci oylamayı yapar bitiririz" dedi. Turan, olası bir referandum çıkması durumunda ise şu görüşlerini aktardı:

"Referandum veya değil, bu işlerin nasıl olacağı belli. Sayımızın nerede olduğuna bakacağız. Referandumsa referandum bundan korkumuz yok. 3 parti evet derse 400'den fazla oyla geçecek. Bu meseleyi milletimize götürürüz ey mi yaman, bey mi yaman görürüz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber