Dokunulmazlıkta CHP Hayır oyu verdi

Meclis Genel Kurulu'nda dokunulmazlık görüşmelerinde oylama sonuçları belli oldu. TBMM Genel Kurulu'nda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesi 348 oyla kabul edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2016 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dokunulmazlıkta CHP Hayır oyu verdi

Meclis Genel Kurulu'nda dokunulmazlık görüşmelerinde oylama sonuçları belli oldu. TBMM Genel Kurulu'nda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesi 348 oyla kabul edildi. 155 Hayır, 25 Geçersiz ve 8 Çekimser oyu çıktı

TBMM'de Meclis Başkanı İsmail Kahraman dışında AKP'nin 316, CHP'nin 133, MHP'nin 40, HDP'nin ise 59 milletvekili bulunuyor. Ak Parti ve MHP'nin dokunulmazlık için Evet oyu vermesi, HDP'nin ise Hayır oyu vermesi bekleniyordu. Tavrı merakla beklenen parti ise CHP idi. Oylama sonuçlarına göre CHP'li vekillerin büyük çoğunluğu, teklife karşı çıktı.

TBMM Genel Kurulunda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği için mesai bitti.AK Parti'nin dokunulmazlık teklifinin ilk tur görüşmeleri bugün yapıldı. Teklifin gece saatlerinde gündeme gelmesi bekleniyordu. Ancak HDP'nin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkında verdiği gensoru önergesini geri çekmesi üzerine görüşmeler başladı. Anayasa'ya geçici madde eklenmesine ilişkin teklifin ikinci tur görüşmesi 20 Mayıs Cuma günü yapılacak.

ALT VE ÜST SINIR

316 oyu bulunan AK Parti, ilk tur oylamalarda öncelikle alt sınır olan 330'u, üst hedef olarak ise halkoyunu zorunlu olmaktan çıkaran 367 barajını aşmaya çalışacak.

Olağanüstü kongre kararından kaynaklanan kırgınlıklar nedeniyle kendi içindeki olası fireleri engellemeye çalışan iktidar grubu, MHP ve CHP'den destek bekliyor.

AK Parti ile MHP'nin oy sayısı 356'ya ulaşmasına karşın iki partiden 36 milletvekilinin fezlekesi var. CHP'lilerle birlikte, HDP dışındaki fezlekeli milletvekili sayısı 87'ye çıkıyor. Anayasa değişikliği bu milletvekillerini de yargı önüne çıkaracağından gizli oylamada bu gruptan da fire bekleniyor. Meclis Anayasa Komisyonu'nda dün itibariyle 138 milletvekilinin 667 dosyası var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber