Müdürün oto isyanı: Emniyet müdürü isyan etti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Kasım 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da vali misafirlerinin havaalanına yetişmesi için lüks makam aracı alırken, Emniyet Müdürü hırsızları 25 yıllık araçla kovalayamadığından yakındı.

Türkiye, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in 355 bin YTL'ye aldığı lüks makam aracını konuşurken; aynı ilin Emniyet Müdürü Kamil Çolak, acı bir itirafta bulunarak bürokraside yaşanan ilginç çelişkiyi gözler önüne serdi. Erzurum Emniyet Müdürü Çolak, "Son model araçlarla kaçan suçluları, 1981 model köhne araçlarla takip edemiyoruz. Kısıtlı imkanlarla çalışıyoruz" diyerek işadamlarına araç yardımı yapmaları için çağrıda bulundu. Çolak, müdürlük emrinde görevlendirilen araçların çok eski olduğundan yakınarak şu ilginç tespitlerde bulundu:

Yardım istedi

"Suçluları kovalayan ekipler 25 yaşında araçla çalışıyor. Bu tür araçlar, her an arıza çıkarabiliyor. Bir çoğu kış aylarında çalışmıyor. Özellikle kışın hat safhada araç sıkıntısı çekiyoruz. Son model araçlarla kaçan suçluları, polis 1981 model araçlarla kovalamaya çalışıyor. Hırsız son model araçla kaçıyor, polis elinde olmayan imkanlar nedeniyle hırsızın arkasından bakıyor." 80 kilometre hız sınırının üstüne çıkamayan araçlarla şüpheli kovalamanın zorluklarını anlatmaya çalıştığını belirten Çolak, ildeki işadamları ile kurumlara seslenerek Emniyet Müdürlüğü'ne araç yardımı yapmalarını istedi. Çolak, "İşadamları ile kamu kurum ve kuruluşlarına sesleniyorum; herkes elini taşın altına koymalı. Emniyet Müdürlüğüne katkıda bulunmalı. O zaman ekiplerimiz daha hızlı ve süratli bir şekilde asayişi sağlayacaktır" dedi. "Eski araçla misafirlerimi havaalanına yetiştiremiyordum" diyen Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, iki makam aracı olmasına rağmen 355 bin YTL'ye üçüncü bir makam arabası alarak tepkilere neden olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber