AFAD İl müdürü, neden hedefte?

Uluslararası arenada Türkiye'nin yüzakı olan mülteci kamplarını yöneten AFAD Gaziantep İl Müdürlüğü son iki gündür hedefte.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Mayıs 2016 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AFAD İl müdürü, neden hedefte?

Yusuf Demir memurlar.net

Uluslararası arenada Türkiye'nin yüzakı olan mülteci kamplarını yöneten AFAD Gaziantep İl Müdürlüğü son iki gündür hedefte.

Daha önce 10 yıl rehber öğretmenlik ve 5 yıl okul müdürlüğü yaptıktan sonra AFAD Gaziantep il müdürlüğüne atanan Ahmet Taşkesen, son iki gündür basının hedefinde..

İdare mahkemesinde açılan bir davada, mahkeme heyeti, Taşkesen'in atamasını geçtiğimiz günlerde iptal etti. Bu karar üzerine, bir yerel gazete "Müdür bile olamaz" manşetiyle çıktı. Bugün ise aynı haberi kullanan ulusal bir gazete "Koltuğu da usulsüzmüş" başlığını kullandı.

Ancak bu haberler çok da önemli değil... Zira basın kuruluşlarının, çıkarları zedelenen, rantı kaybolan kişiler tarafından bir piyon olarak yönlendirilmesi her zaman olabilecek bir olaydır. Üstelik, haberlere konu mahkeme kararı henüz kesinleşmemiş, Danıştay'daki temyiz süreci devam etmektedir.

Fakat haberlerde, İl Müdürü Taşkesen'in, Nizip çadır kentte 30 çocuğa tecavüz olayını örtbas eden ve cinsel istismarda bulunan kişiyi koruyan il müdürü olarak suçlanması gazetecilik değildir. Böyle bir suçlama, Türkiye'nin uluslar arası arenada yüzakı olan AFAD gibi kurumlara yönelik bir itibar suikastidir. Çünkü zanlıyı adalete teslim eden zaten Devletin kurumlarıdır.

Ülkemizde bir süredir devam eden ve sanki atanan her yöneticinin tacizciyi veya tecavüzcüyü koruduğu gibi bir algının oluşturulmaya çalışıldığı süreçte, bu kez sıra ülkemizin dünyadaki en itibarlı kurumları arasında gösterilen AFAD'a gelmiş görünmektedir.

AFAD'A NEDEN İTİBAR SUİKASTI YAPILIYOR?

Aylar öncesinde meydana gelmiş bu olayda, olayla ilgili bilgi sahibi olunduğu anda ilgili birimlerce savcılık harekete geçirilmiş tutuklama kararı çıkarılmıştır. Sonrasında idare, tutuklama kararı ile birlikte Nizip kaymakamlığınca hizmet alımı akdi ile çalıştırılan kişinin iş akdini fesh etmiştir. Aileye yönelik olarak da mağdurların aile ve çocuklarına gerekli Psikolojik destek Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkililerince sağlanmış, mağdurların normalleşmeleri yönünde müdahaleler yapılmıştır. Olayla ilgili bilgiler Mülki amirlere anında aktarılmıştır.

İşçi alımını aynı zamanda kamp yönetimini de üstlenmiş olan Kaymakamlık'ın yaptığı bilinmelidir. Zaten Kaymakamlık tarafından da olay sonrası gerekli müdahaleler yapılmıştır. Bütün bunlara rağmen olayda herhangi bir yetki ve sorumluluğu olmayan Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Taşekesen hedef seçilmiştir

İl müdürünün yaptığı hizmetler kimlerin menfaatine dokundu acaba?

Yaşanan bu menfur olayla ilgili olarak savcılığın hazırladığı iddianamede hiçbir kamu görevlisinin ihmal ve kusurunun olmadığı belirtilmiş olmasına rağmen, sadece resmi ilanlar için çıkarılan yerel küçük gazeteler ısrarla AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını suçlu ilan etmeye çalışmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber