Karı - koca profesörler halef selef rektör oldu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 29 Kasım 2006 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlanan kararla Türkiye'de bir ilk gerçekleşti. Karı koca profesörler halef-selef rektör oldu. Türkiye, Avrupa ülkelerini solladı ve kadın rektör sayısı 7'ye çıktı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Baki Komşuoğlu'nun yerine eşi Sezer Şener Komşuoğlu atandı. İlk kez 1998 yılında Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Baki Komşuoğlu, daha sonra aynı göreve aday oldu ve Cumhurbaşkanı tarafından yeniden atandı. Rektörlükte yasal sınır olan 4 yıllık iki dönemi dolduran Baki Komşuoğlu, bu yıl aday olamayınca yerine eşi Sezer Şener Komşuoğlu aday oldu. Üniversitedeki seçimde en yüksek oyu alan Sezer Komşuoğlu, diğer iki adayla birlikte YÖK tarafından Cumhurbaşkanı'na önerildi. Cumhurbaşkanı da Kocaeli Üniversitesi'ne Sezer Komşuoğlu'nu atadı.

Geçen Mart ayında Diyarbakır'dan İstanbul aktarmalı olarak Antalya'ya gitmek üzere havalandıktan sonra THY uçağında kalp krizi geçiren 57 yaşındaki Ali Yılmaz isimli yolcuya müdahale ederek hayatını kurtaran Baki Komşuoğlu, eşinin yöneteceği üniversitenin Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'nda görev yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber