Erdoğan'dan CHP'li vekile 50 bin liralık tazminat davası

Erdoğan, 16 Mayıs'ta partisinin Keşan ilçe binasında yaptığı basın toplantısındaki ifadeleri nedeniyle CHP'li Gaytancıoğlu'na 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2016 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan CHP'li vekile 50 bin liralık tazminat davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'na kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Hüseyin Aydın ve Tuğba Sağlam Eker'in açtığı davanın dilekçesinde, Gaytancıoğlu'nun, partisinin Keşan ilçe binasında 16 Mayıs'ta yaptığı basın toplantısındaki sözlerinden şikayete konu bölümler aktarıldı.

CHP'li Gaytancıoğlu'nun sözlerinin her türlü insani ve ahlaki değerden yoksun, Türk siyasetinde emsali olmayan seviyesiz ve düzeysiz açıklamalar olduğu vurgulanan dilekçede, Gaytancıoğlu'nun açıklamalarının eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı belirtildi.

Gaytancıoğlu'nun açıklamalarının açıkça hakaretten ibaret olduğu belirtilen dilekçede, "Dava konusu açıklama, müvekkilimize karşı açık hakaret ve iftira içermekte olup davalının üslubunun bir siyasetçiye yakışmayacak düzeyde ve seviyesiz olduğu açıktır. Bu tarz açıklamalar söyleyen için sadece bir ahlak sorununa değil aynı zamanda da bir zeka sorununa işaret etmektedir." değerlendirmesine yer verildi.

Eleştiri hakkını kullanan kişilerin hür olması kadar sorumluluk bilinci ile davranmaları, hakaret edecek nitelendirmelerden uzak durmalarının da hukuk devleti ilkesinin bir gereği olduğu bildirilen dilekçede, manevi tazminat talebinin yasal koşullarının oluştuğu kaydedildi.

Gaytancıoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına haksız saldırıda bulunduğu ve bu açıklamaların "yargı mercilerine açıkça meydan okumak suretiyle hukuka aykırılığı bizatihi itiraf etmek" olduğu vurgulandığı dilekçede, 50 bin lira manevi tazminat talep edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP'li Gaytancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan kamu davası açılması talep etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber