İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Vergi sisteminde önemli düzenlemeler öngören tasarı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi sisteminde önemli düzenlemeler öngören tasarı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Gelirler Genel Müdürlüğünce hazırlanan yeni vergi tasarısı çalışan memurlar açısından üç noktada yeni düzenleme getirmektedir. Sakatlar, vergi iadesi, emeklilerin vergi iadesi.

Memurlar.NET olarak TBMM'de kabul edilen düzenlemeyle ilgili olarak, Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra açıklamalarda bulunulacaktır.

Çalışma gücünün asgari yüzde 80'ini kaybedenler birinci derece, yüzde 60'ını kaybedenler ikinci derece, yüzde 40'ını kaybedenler ise 3. derece sakat olarak tanımlanacak. Sakatlık indirimi 1. derece sakatlar için 440 milyon, 2. derece sakatlar için 220 milyon, 3. derece sakatlar için de 110 milyon lira olacak.

Çalışanlar, yeni sistemde topladıkları fatura ve fişlerin ilk 3 milyar lirası için yüzde 8, 3-6 milyar lira arasındaki bölüm için yüzde 6, 6 milyarı aşan kısım için de yüzde 4 vergi iadesi alacak.

Emeklilerin mal ve hizmet alımları tutarına yüzde 5 oranında vergi iadesi uygulanacak. Bakanlar Kurulu bu oranı yarısına kadar artırabilecek. Bu uygulama, 1 Ocak 2004 tarihinde yürürlüğe girecek.
(Düzenlemenin tam metni için tıklayın.)
Habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber