'Büyüklere tavrımız net ve sert olacak'

Savunma sanayiindeki büyük şirketlere, endüstrileşme ve teknolojide derinleşme uyarısında bulunan Müsteşar İsmail Demir, firmaların alt yüklenici olmaktan çıkmaları gerektiğinin altını çizdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Mayıs 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Büyüklere tavrımız net ve sert olacak'

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, sektördeki büyük firmaları, endüstrileşme ve teknolojide ağır davrandıkları gerekçesiyle uyardı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın himayelerinde, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) ev sahipliğinde 11-13 Ekim'de gerçekleştirilecek Ankara Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri Tanıtımı Toplantısı'nda konuşan Demir, organizasyona sponsorluk yapan firmaların üst düzey yöneticilerinin tanıtıma katılmamasını eleştirdi. Demir, "Bu meseleye verilen önem açısından dikkat çekici, buraya not ediyoruz" diye konuştu.

TAVIR DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLMELİ

KOBİ'lerin iş bağlama konusunda karşılaştıkları sorunlara değinen Demir, "Büyük şirketlerimizin biraz tavır değişikliğine girmelerini, müsteşarlığımızın zorlamalarının da ötesinde, gönüllü olarak endüstrileşme ve teknolojide derinleşme faaliyetlerine başlatmalarını bekliyoruz. Bu konuda tavrımız net ve sert olacaktır" dedi. Sektörde önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Demir, ancak bulunulan yerle varılmak istenen yer arasında mesafeye bakıldığında daha çok çalışılmasına ihtiyaç olduğunu belirtti. Sektörde son zamanlarda bir acil alım fırtınası olduğuna da vurgu yapan Demir,"Bunu kontrol etmeye çalışacağız" dedi.

ŞİRKETLER ARTIK LİG ATLAMALI

Şirketleri Türkiye'ye çağırırken onları cezbedecek unsurların da masada olması gerektiğini dile getiren İsmail Demir, "Artık sanayimizin bir nevi ikinci, üçüncü alt yüklenici olmaktan çıkıp, birinci alt yüklenici olmaları veya belirli alanlarda çeşitli firmaların dünyada kim var diye baktıklarında ilk akla gelen firmalar olmaları konusunda da önceliği olmalı" diye konuştu.

CİRONUN YÜZDE 30'U KOBİ'LERDEN

OSSAYönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertuğ ise Türk savunma ve havacılık sanayinin son yıllarda attığı adımlarla kendi tankını, helikopterini ve insansız hava aracını üretebilecek seviyeye geldiğini vurguladı. Ertuğ, söz konusu sektörün KOBİ'lere büyük fırsatlar sağladığını belirterek, "Savunma ve havacılık olarak tanımlanan toplam savunma sanayi cirosunun yüzde 30'unu, çoğunluğu KOBİ'lerden oluşan yan sanayi tarafından karşılanıyor olması bu sektörde KOBİ'lerin önemini net şekilde ortaya koyuyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber