19 Mayıs öncesi IŞİD'e büyük operasyon

İstanbul polisi, IŞİD'e yönelik 19 Mayıs öncesi operasyon düzenledi. Örgüt evi olarak kullanılan adreslere eş zamanlı baskın yapan ekipler 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Mayıs 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
19 Mayıs öncesi IŞİD'e büyük operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü IŞİD'in Sultangazi, Esenyurt, Esenler ve Sultanbeyli'de örgüt evi olarak kullandığı 10 adrese operasyon düzenledi. Baskının ilk ayağında, Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yapan 5 Suriyeli gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak süren operasyonda, yabancı militanlara yardım ve yataklık yapan 6 kişi daha yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan toplam 11 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü. Şüpheliler TEM Şube'de sorguya alındı.

HEDEF GÖSTERMİŞTİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gününde, IŞİD'in Ankara'da saldırı hazırlığında olduğu ihbarı alınmıştı. Saldırının farklı illerden gelecek olan teröristlerce gerçekleştirileceği bilgisi gelmiş, IŞİD'e ait internet siteleri 19 Mayıs'ı ve güvenlik güçlerini yazılarla hedef almıştı.

9 GÖZALTI DAHA

Samsun, Elazığ ve Gaziantep'te de IŞİD'lilere yönelik operasyonlar devam etti. Samsun'daki operasyonda IŞİD'e üye olan Irak uyruklu 5 kişi gözaltına alındı. Gaziantep'teki operasyonda da çok sayıda ev ve iş yerinde arama yapıldı. Güvenlik kaynakları, operasyonun devam ettiğini ve bazı kişilerin gözaltına alındığını kaydetti. Elazığ'da ise önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 kişinin adliyeye sevk edilmesinin ardından dün de ikinci bir operasyon düzenlendi ve 4 kişi daha gözaltına alındı.

Hamdi Koçoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber