'Mükemmel dosya' muhalifleri bitirecek

MHP'de muhalifler arasında "öne çıkma" polemiği devam ederken ihraçla sonuçlanabilecek ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin "mükemmel bir dosya" olarak tanımladığı çalışma da devam ediyor.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 19 Mayıs 2016 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mükemmel dosya' muhalifleri bitirecek

Damla Peker

Kongre tartışmaları alevlendiği sırada Genel Merkezin, "Baş paralelci Bahçeli'dir" sözleriyle önce Meral Akşener hakkında inceme başlatılmış, onu Koray Aydın ve Sinan Oğan incelemeleri izlemişti. Bahçeli'nin "sabırlı olursak mükemmel bir dosya hazırlanacak" dediği belirtilirken, muhalifleri adım adım ihraca götürecek çantada ise şunların yer alacağı tahmin ediliyor: Muhaliflerin Genel Merkez aleyhine canlı yayınlarda saf ettikleri sözleri ile görüntüleri, olağanüstü kurultay öncesi 4 adayın mitinglerde Genel Merkeze yönelik sözleri, Twitter, Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaştıkları twitler, kongre alanında hazırlanan hazirun cetvelinde 200'ün üzerindeki sahte imza olduğuna yönelik delegelerden gelen şikayetler, bu zamana kadar başvurulan mahkemeler ve sonuçları delil olarak kullanılacak. Ayrıca, Esenboğa yolu üzerindeki toplantıda yapılan açıklamalar ve atılan sloganlar da dosyaya eklenecek. Muhalif adayların finans kaynaklarını da tasfiye gerekçesi olacak. Parti tüzüğüne göre, kesin ihraç talebiyle "tedbirli" olarak sevk edilenler, genel başkan adayı olamıyor. Yargıtay'ın kararına kadar zaman, Genel Merkezin lehine işliyor. İlçe kongreleri 9 Ekim'de başlayacak. İl kongreleri ise Haziran 2017 olarak belirlenmişti. İl kongreleri başlayınca "olağanüstü kongre" yapılamıyor.

BUZLARI ERİTTİLER: TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir süre sohbet etti. Bu görüntü görüşmelere damga vurdu. Türkeş'in "Görüşmelerin sonuna kadar kalacak mısınız" sorusunun gülüşmelere sebep olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber