Çocuklarını kaçıran çeteye nefes kesen operasyon

İranlı işadamı İzmir'de şirket kuracaktı. Ancak bir İranlı aracılığıyla fidye çetesinin eline düştü. İşadamının 4 ve 6 yaşındaki çocuklarını kaçıran çete üyeleri nefes kesen operasyonla yakalandı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Mayıs 2016 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuklarını kaçıran çeteye nefes kesen operasyon

İzmir'e yatırım yapmak için gelen İranlı işadamının 4 ve 6 yaşındaki iki çocuğunu kaçırıp, 100 bin dolar fidye isteyen çete çökertildi. Kurtarılan iki çocuk babalarına teslim edildi. İran'da tekstil işi ile uğraşan 33 yaşındaki S.M.H. 10 ay önce İzmir'e geldi. İş bağlantıları yaptıktan sonra İran'a döndü. Genç işadamı geçtiğimiz hafta tekrar kente gelip, oturacağı eve karar verdi. S.M.H. İran vatandaşı O.A. aracılığıyla tanıştığı sahte yatırımcı C.Ç. ile iş görüşmesi yapacaktı. İki çocuğuyla buluşmaya giden S.M.H., O.A. ve yanındakiler tarafından darp edildi. Çete üyeleri iki çocuğu kaçırıp 100 bin dolar (yaklaşık 300 bin lira) fidye istedi.

POLİS KILIKTAN KILIĞA GİRDİ

Mağdur baba polise giderek şikayetçi oldu. Operasyon için düğmeye basan ekipler, çocukları kaçıran fidye çetesi ile S.M.H.'nin bağlantı kurması sağlandı. Çete üyeleri parayı getirmesi halinde çocukları sağ salim teslim edeceklerini iletti. Fidye çetesi üyeleri, önceki gün babaya 100 bin doları Konak Bahribaba otobüs durağına getirmesini istedi. Rehine operasyonu için polis saatler öncesinden durakta yerini aldı. Seyyar satıcı, iki sevgili ve otobüs şoförü kılığına giren ekipler, olay yerine parayı almaya gelen İran uyruklu O.A.'yı suçüstü yakaladı.

AYDIN'DA İKİNCİ OPERASYON

O.A., çocukların beyaz renkli bir araçla Aydın'ın Söke ilçesine götürüldüğünü söyledi. Bunun üzerine Söke polisine haber verildi. Söke girişinde durdurulan şüpheli otomobildeki N.K., U.E., N.K. isimli üç kişi gözaltına alındı. Otomobil içinde uyuyan 4 ve 6 yaşındaki iki çocuk ise kurtarıldı. Gözaltına alınan zanlılardan İranlı O.A. ve N.K. tutuklanırken, diğer iki zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çetenin diğer üyesi ve elebaşı olduğu tahmin edilen C.Ç.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

FATİH ŞENDİL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber