Sahte ehliyetle lüks araç!

İstanbul'da bilgisayar mağazası sahibi olan A.U.'nun Bulgaristan'dan kaçak yollarla getirdiği lüks araçları sahte satış belgesi ve sahte Bulgaristan ehliyetiyle Türkiye'deki alıcılara sattığı belirlendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mayıs 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte ehliyetle lüks araç!

HALİL İBRAHİM BİTKİ İstanbul

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği, ilginç bir Kaçakçılık operasyonuna imza attı. Zeytinburnu'ndaki bir bilgisayar firmasının sahibi A.U.'nun Bulgaristan'dan kaçak yollarla getirdiği lüks araçları İstanbul'daki alıcılara sattığı ihbarını değerlendiren Sahtecilik Büro Amirliği ekipleri, U.'yu bir süre takibe aldı. Bulgaristan plakalı araçları sahte evrak düzenlemek suretiyle satıldığı bilgisine ulaşan polis, Zeytinburnu'ndaki bilgisayar firmasına baskın düzenledi. Yapılan aramalarda 3 adet Bulgaristan tercümanlık bürosunda ait kaşe, 1 adet Bulgaristan noterine ait kaşe, 1 adet gümrüğe ait pasaporta işlenen Türkiye'ye araç ile giriş kaşesi, 4 adet Bulgaristan plakalı lüks araç ele geçirildi.

Neredeyse yarı fiyatına

Yurtdışındaki bir ekiple çalıştığı ve araçları bu kişiden aldığı öğrenilen A.U.'nun Türkiye'de de D.K. ve İ.A. üzerinden alıcılara ulaştığı belirtildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan D.K.'nın İstanbul'daki bazı eğlence mekanlarında sahneye çıktığı ve A.U.'ya alıcı bulabileceği bir sosyal çevresinin olduğu öğrenildi.

Polisin ifadeler kapsamında genişleteceği operasyonda ele geçirilen araçlar da Gümrük Muhafaza Müdürlüğüne teslim edildi. Yakalanan şüpheliler A.U., D.K. ve İ.A. 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla savcılığa sevk edildi. Sahte araç şebekesinin yurtdışından uygun fiyatlara aldığı araçları belgelerinin tamamlanmasının ardından Türkiye'de piyasa değerinin neredeyse yarısına sattığı öğrenildi. A.U'nun Bulgaristan'da araç fiyatlarının düşük olması sebebiyle bu ticarete yöneldiği alıcılara sahte Bulgaristan oturma izni düzenlediği de belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber