Üniversitelilerden ilkokul öğrencilerine eğitim desteği

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden 45 öğrenci, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfında (TEGV) görev alarak, ilkokul çağındaki çocuklara eğitim desteği veriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2016 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitelilerden ilkokul öğrencilerine eğitim desteği

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden 45 öğrenci, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfında (TEGV) görev alarak ilkokul çağındaki çocuklara "Aygaz2 Ateşböceği" tırında eğitim desteği veriyor.

Eğitim Programları ve Saha Operasyonları Yönetimi Aygaz2 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birim Yöneticisi Olgun Ballı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin gönüllü olarak, çocukların yaşam becerilerini geliştirecek temel eğitimlerine destek verdiğini söyledi.

Ballı, 18 yaşını doldurmuş herkesin eğitim aldıktan sonra gönüllü olarak aralarına katıldığını belirterek, "Bilecik'teki gönüllülerimiz genelde üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Üniversite öğrencileri vakıf tanıtımı ve gönüllü temel eğitimi aldıktan sonra çocuklarla bir araya geliyorlar." dedi.

Çocuklara eğlenerek öğrenme modeliyle destek verildiğini anlatan Ballı, şöyle konuştu:

"Çocuklar, gönüllüler eşliğinde, alıştırma, oyun ve film saatlerine katılıyor. Serbest odalarda, eğlence, öğrenme ve hijyen etkinlikleri yapıyoruz. Evin çeşitli noktalarında, görsellerle nerelerde mikroplar bulunuyor, bunları soru cevap şeklinde yapıyoruz. Yaşam etkinliğimizde, enerjimizden, besin gruplarından ve duygularımızdan bahsediyoruz. Satranç oyunlarımız var. Kütüphanemizden istedikleri zaman kitap alıp, okuyup geri getiriyorlar."

Gönüllü eğitmen öğrencilerden Zeynep Gürsoy, yıllar sonra ellerine boya kalemi aldıklarını ve okul bahçesinde çocuklarla oynadıklarını dile getirerek, ''İlk başta endişelendim ancak aldığım eğitimle çocuklarla anlaşmayı sağladım. Eğlenerek öğretmenin mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Kübra Çete ise çocukları sevdiği için hem eğlenerek hem öğrenerek daha güzel zaman geçirmek için boş zamanlarını bu şekilde değerlendirdiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber