Eğitimde bürokrasi..

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2006 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EĞİTİMDE BÜROKRASİ ve EVRAK EZİYETİ

Sayın yetkili, okullarda M.E.B. bakanlığının yıllardır kapağı kaldırılmayan yönetmeliklerinin uygulanmasından dolayı çeşitli konularda aksaklıklar yaşanmakta.

Siz de bilmektesinizdir; değişen zaman şartlara göre yeni düzenlemeler yapılması gerekmektedir.

Örneğin ilköğretim okullarındaki yönetmeliklerin buyurduğu bazı evrak işleri altında öğretmenlerin zamanı ve emeği israf edilmektedir.Öyle bir noktaya gelmiştir ki, öğretmen okulda attığı adımı dahi belgelemek zorunda kalmıştır. Bir sınıf rehber öğretmeni sınıf başkanı seçtiğini belgelemek zorunda. Sanki bunu yazıp idareye vermesek eğitim öğretim aksaycak. Dahası verince sanki bütün problemler hal yoluna girecek. Bu aşırı bürokrasi ve kırtasiye yükü karşısında sadece asli işleri olan eğitim öğretime yeterince zaman ve enerji ayıramamkta, dahası bu evrakların ve tutanakların hazırlanmasında idareciler arasında yorum farkı bulunduğundan öğretmenlerin bürokrasi ile kafası karışıtırılmaktadır.

İdareciler ve müfettişler dersteki verimliliğimize değil de yönetmeliklerin buyurduğu evrakları hazırlayıp hazırlamadığımıza bakmaktalar.

Eğitimde bürokrasi bir çok öğretmenin şikayetçi olduğu bir konudur.Fakat yıllardır böyle süregeldiği ve bu yönetmelikleri düzenleyenlerin tabandan gelen taleplere ve söylemlere kulakları tıkalı olduğundan hiç kimse derdini dile getirmemektedir.

Ben kendim bir yabancı dil öğretmeni olarak bu branştaki gerekli düzenlemelerin yapılmaması ders kitaplarının hala 1960 larda hitlerin ordusunda SS subaylarına yabancı dil öğreten metodlarla yabancı dil kitapları yazılmasına ve bunların onaylanmasına hala anlam veremedim. Sonra da birileri çıkıp "öğrencilerimiz yıllarca yabancı dil okuyorlar ama 3 kelimeyi bir araya getiremiyorlar diye ahkam keserler."

Saygılarımla

Haber Gönder yoluyla yazan: Basri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber