Sancar'dan TÜBİTAK anektodu

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, kariyerindeki en önemli kuruluşlardan birisinin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) olduğunu belirterek, hatıra defterine geçmiş yıllarda TÜBİTAK'tan burs aldığı notunu düştü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2016 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sancar'dan TÜBİTAK anektodu

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Aziz Sancar, eşi Gwen Sancar ile birlikte TÜBİTAK'ı ziyaret etti.

TÜBİTAK'ın son yıllarda gösterdiği gelişime dikkati çeken Sancar, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK benim bulunduğum yıllara göre çok gelişmeler kaydetmiş. Şimdi çok önemli işler yapıyor. TÜBİTAK, gerçekten bilimi bilen insanlar tarafından yönetiliyor, doğru yerlere yatırımlar yapıyor. İnşallah TÜBİTAK yakında memleketimizi bilim alanında Amerika, Avrupa düzeyine ulaştırır."

"TÜBİTAK'tan burs aldım, minnettarlığım sonsuz"

Prof. Dr. Aziz Sancar, TÜBİTAK Özel Defterine de şunları yazdı:

"TÜBİTAK benim bilimsel kariyerimin başlamasında çok yardımcı oldu ve her desteği verdi. Ben hem İstanbul Tıp Fakültesinde hem de doktora çalışmam döneminde TÜBİTAK'tan burs aldım ve o nedenle minnettarlığım sonsuzdur. Şimdi TÜBİTAK'ın ümit verici bir düzeye varmış olduğuna ve memleketimizi en üst düzeyde bilim ve teknoloji alanında başarıya ulaştıracağına inanıyorum. TÜBİTAK'ta çalışan her kademeden arkadaşlara şükran ve sevgilerimi sunuyorum."

TÜBİTAK Başkanı Ergin de Sancar'ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Türkiye'nin bilim insanı kimliğine sahip örnek şahsiyetlere ihtiyacı var. Hem bilimdeki en yüksek payeye erişmiş, hem de mütevazı karakterinizle hepimize örnek olmuş bir kişi olmanızdan dolayı TÜBİTAK olarak size minnettarız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber